Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Відбудеться обговорення результатів проєкту «КРАЩІ ПРАКТИКИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ»

 

02.07.2021 о 18:00 в ефірі Телевізійного прес-клубу з Глібом Головченко відбудеться обговорення результатів проєкту «КРАЩІ ПРАКТИКИ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ», що реалізовувався командою МРПР протягом останніх 5 місяців. Запрошуємо до перегляду!

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCnHiMI3cK4an8xFsnU7PSsQ
Фейсбук: https://is.gd/hgIqtS 

 

Довідка: Миколаївська регіональна платформа реформ, що являється регіональною коаліцією 22 інституцій громадянського суспільства м. Миколаєва та Миколаївської області, провідних, незалежних та рівноправних ІГС, бізнес-організацій і експертів, що разом просувають ключові національні реформи

України у місцевих громадах Миколаївщини, в рамках розробки Дорожньої карти реформ (ДКР) під керівництвом команди «Реанімаційного пакету реформ» та з метою представлення експертного бачення пріоритетів реформування і розвитку країни, ідентифікації проблем, найбільш актуальних для регіону та з
метою напрацювання кращих практик місцевого самоврядування для їх вирішення прийняла рішення делегувати для представлення Миколаївської регіональної
платформи реформ ВГО «Українська Асоціація Центрів Підтримки Бізнесу» як організацію-партнера для участі в проекті, а також наступних членів МРПР:

 Ващиленко Артема Миколайовича, ВГО «Українська Асоціація Центрів
Підтримки Бізнесу»;

Золотухіна Михайла Євгеновича, ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»;
Вєтрова Валерія Євгеновича, Громадська організація «Спілка Підприємців
Миколаївщини» та

Раку Ольга Олександрівну, Громадська організація «Молодіжний Фонд «Новий Вибір».

Хронологія проєкту:

На попередньому етапі три регіональні коаліції, створені за підтримки Коаліції РПР (Миколаїв, Рівне, Суми) були відібрані до участі за оцінкою незалежного аудиту.

На другому етапі Коаліції розробили спільну місцеву Дорожню Карту Реформ у трьох сферах: місцева демократія, екологія та транспорт. Документи містять конкретні рекомендації для реалізації на місцевому рівні.

Наступний етап реалізації проєкту – впровадження адвокасі-кампанії за всіма напрямками, в рамках якої протягом п’яти місяців було організовано та проведено

наступні публічні заходи:

26 березня 2021 відбулося обговорення в форматі круглого столу, по темі: «Публічне обговорення екологічного стану річок Південного Бугу та Інгулу.

9 квітня 2021 відбулося публічне обговорення в форматі круглого столу по темі: «Місцеве регулювання пасажирських перевезень водним транспортом у місті Миколаєві».

30 квітня 2021 відбулось публічне обговорення в форматі круглого столу по темі: «Інструменти місцевої демократії в регуляції та дерегуляції водної галузі».

14 травня 2021 відбулося публічне обговорення в форматі круглого столу по темі: «Влада – громада. Дієві інструменти та механізми взаємодії».

25 червня відбулась онлайн конференція «О’бєднані річками»

Участь в них взяли представники органів місцевого самоврядування, депутати різних рівнів, представники громадських рад при виконавчих органах влади, науковці та інші профільні спеціалісти.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>