Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Фестиваль «Extreme energy fest 2021»

Відбувся 25-26  в м. Южноукраїнськ в рамках святкування Міжнародного дня туризму.

Фестиваль вражав своєю насиченою програмою , організатори продумали змагання для всіх і кожного: пригодницький квест, історична реконструкція, творчі та туристичні майстер-класи, шоу повітряних зміїв і багато іншого. Його змістом було:

  • чемпіонат України зі спортивного туризму серед ветеранів;
  • 47-і відкриті обласні змагання зі спортивного гірського туризму «Пам’яті товариша»;
  • екстрим — гонка «Пригоди Південного Бугу»;
  • екскурсії з програми «Мандруй Миколаївщиною».

Хроніка фестивалю на https://extremefest.com.ua

Поділився своїми враженнями від фестивалю директор ГО «Фонду розвитку міста Миколаєва » — Золотухін М., який є представником проєкту «Туризм. Спадщина, Творчість» (#THC),  що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти Програми Black Sea Basin :

«Ми вважаємо, що це місце може стати тим магнітом, який об’єднає три країни. Розвиваючи туристичний потенціал області, ми можемо залучити сюди туристів з цих країн.

Особисто я б рекомендував комітет звернути увагу на потенціал даної локації. Місто Южноукраїнськ сприймається більшістю як місто-супутник, коли як насправді тут можна дуже успішно розвивати туристичний напрям. Тут є все для цього — дивовижна природа, історична спадщина і інфраструктура ».

Як пояснив нам куратор заходу,  южноукраїнський громадський активіст — Костянтин Кондаков, вперше фестиваль планується не тільки для «своїх», а має на меті широке залучення населення до занять фізичною культурою, популяризації туризму.

Головний фахівець відділу культури Южноукраїнська Оксана Раковская розповіла, що вже вкотре місто не залишається осторонь від цього корисного для розвитку туризму події:

«Місто виготовило банер заходу, надало кубки та грамоти для переможців, СКГ — біотуалети, а ТВКГ — воду». Цитата со статьи

Право   оголосити відкриття обласних змагань з техніки гірського туризму «Пам’яті товариша», було надано голові Миколаївської обласної федерації спортивного туризму — Дарині Мартинової.

А в вечорі  гостей чекав виступ артистів виконавців бардівської пісні.

Козаки Бузького Гарду зварили куліш і безкоштовно пригощали всіх бажаючих.

Ідея створення фестивалю належить голові ГО «Миколаївський клуб мандрівників», видатному мандрівнику України Філіну Віталію Михайловичу.

Фестиваль проведено Українською федерацією спортивного туризму, громадською організацією «Миколаївський клуб мандрівників», ТОВ туристичною фірмою «Хан-Тенгрі» за підтримки Миколаївської ОДА, міської ради м. Южноукраїнськ, ВП «Южно-Українська АЕС».

Активними учасниками фестивалю також стали  випускники «Школи креативного туризму».

Нагадуємо, що випускниками школи у травні – червні 2021р. стали 46 слухачів з 9-ти місцевих громад, яких було обрано за конкурсом. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=12483/.

Прес — служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».
Школа креативного туризму проведена в рамках проєкту «Туризм. Спадщина, Творчість» (#THC), що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Georgian Arts and Culture Centre, Tbilisi (GE) за кошти Програми Black Sea Basin (Subsidy Contract No.BSB 1130).
Адреса офісу Фонду: 54017, м. Миколаїв, вул. Севастопольська, 15, оф. 3 . Тел. (0512) 47-34-79, 38 (0512) 47-38-79, Viber 050547 81 35. Email: fondnikol@gmail.com ; http://frgn.mk.ua/?p=12076; https://www.facebook.com/fondrazvitia#!/fondrazvitia?sk=wall
«Туризм, спадщина і творчість» (#ТHC) https://www.facebook.com/groups/564684587

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>