Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Від активістів до ЕКО-АМБАСАДОРА інтересів жителів сіл

 

 

Такий шлях розпочали громадські активісти у «Школі громадянської дії» в рамках ініціативи «Мішково — Погорілівська ЕКО -громада».

 

На першому навчанні  ліцеїсти разом зі студентами — екологами ЧНУ ім.. П. Могили та представниками місцевого самоврядування визначали екологічних проблеми громади та шукали шляхи їх вирішення.

Так 29 листопада 2021 р 29 учасників навчання:

По перше, за допомогою тренера проєкту Олександра Дудюка з’ясували наступні ключові молодіжні та екологічні проблеми :

  • Працевлаштування молоді;
  • Інфрастуктура дозвілля і спорту для молоді сіл (вєлопарковки і прокат велосипедів та електросамокатів, скейт-парк, спортивні майданчики, WI-FI – зони дозвілля/навчання, молодіжний центр з креативними гуртками творчості та кіноклубом);
  • Вандалізм  брак еко — свідомості і культури у жителів;
  • Якість питної води та необхідність заміни системи водопостачання;
  • Відсутність системи погодження ТПВ зокрема дієвої системи роздільного збору сміття.

По — друге, експертка ФРММ та методистка коаліції «Громадська Префектура» Тетяна Золотухіна:

  • Ознайомила з можливостями інструментів місцевої демократії;
  • Презентувала стан їх наявності у 5-ти  громадах Миколаївщини;
  • Запросила зацікавлені сторони ТГ до їх формування як  місцеві НПА:

«Громадські ради при органах місцевого самоврядування, органи самоорганізації населення, громадські слухання, місцеві ініціативи , е-петиції є  інструментами , що пропонує національне законодавство амбасадорам для захисту інтересів жителів у діалозі з владою. 

Їх застосування у Мішковово — Погорілівської ТГ стане можливім лише після розробці та прийняття відповідних рішень радо, виконкомом, сільським голово. Саме це діагностував  наш громадський аудит. 

«Громадська префектура»  запрошує громадськість разом з  місцевими  депутатами  у робочу групу. Ми разом  напрацюємо рекомендації та пакет потрібних громаді проєктів  нормативно-правових актів!» 

Презентація першого дня навчання.

Загалом, у програмі наступного навчання  Школи – тренінг  з залучення грантових ресурсів для діяльності  «ЕКО-АМБАСАДОРІВ».

Нагадуємо, що протягом 2021-22 року випускники  Школи  реалізують відповідні ініціативи в рамах Стратегії громади, що модернізується.

Запрошуємо місцевих депутатів, активістів сіл ТГ, учасників громадських ЕКО — ініціатив, зокрема погодження з ТПВ і благоустрою у Школу! 

Реєстрація учасників осінньої сесії Школи за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1n1KV3HdODoDyceYPX661-x4t3zycxcBLXmQgMVTly-k/viewform?edit_requested=true 

З питань участі у партнерської ініціативі звертатись до Олена Вартанян (офіс-менеджер ФРММ ), fondnikol@gmail.com. (0512) 47-38-79

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»
Діяльність відбувається за підтримки проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Реалізація довготермінової партнерської ініціативи «Мішково-Погорілівська ЕКО-громада» відбуваєтся на виконання Меморандуму про співпрацю від 06.03.2021р між ФРММ та Мішково-Погорілівською сільрадою та при партнерстві ГО «Наш дім Мішково — Погорілівська ОТГ».

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>