Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Виклики та можливості на шляху до відновлення Вознесенської ТГ

Саме це на своєму першому засіданні обговорила робоча група Вознесенського міського голови з питань демократичного врядування та самоорганізації, що відбулось 26 травня 2022.

Фото -звіт

Аналізуючи виклики, представники місцевого самоврядування, місцевих громадських організацій та ОСН зазначили, що у наслідок боїв на території Вознесенської громади:

  • Зруйновані комунальна інфраструктура, три мости, будинки у міському мікрорайоні «Болгарка» і селах територіальної громади; 
  • Майже третина мешканців ТГ виїхала у більш безпечні регіони України та ЄС;
  • Міська громада прийняла більш 1 5 тис ВПО, що потребують допомоги;
  • Руїни місцевого бізнесу – джерелу робочих місць та  надходжень у бюджет.

Але громадський аудит , якій виявив високий рівень розвитку місцевої демократії та потенціал для самоорганізації. Це було підтверджено згуртованістю «влада-громада» протягом 3-х місяців військової російської агресії. А саме:

  • Територіальна оборона разом з ЗСУ перемогла у березневих вуличних боях, 
  • Жителі надали безкоштовний прихисток 1,5 тис родинам ВПО 
  • Владою та волонтерами створено система з надання матеріальної, гуманітарної допомоги  постраждалим мешканцям і ВПО

Презентуючи результати аудиту директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ) Михайло Золотухін запропонував Вознесенської раді проект «Положення про громадську експертизу» .

Зі свого боку секретар міської ради Вікторія Бальцер для підвищення прозорості, відкритості ради розробити робочій групі зміни у регламент ради, зокрема модернізував механізми е- демократії  та е-урядування.

Учасники засідання підтримали згадані пропозиції та рекомендували для запуску відновлення: 

По-перше, вознесенському міському голови створити «Організаційний комітету з формування Плану відновлення Вознесенської ТГ»;

По-друге, членам робочій групи організувати навчання для активістів ОСН, членів оргкомітетів молодіжних та інших громадських і дорадчих органів при міському голові та виконавчих органах ради з практичних питань участі у відновленні ТГ.

Нагадуємо, що у вознесенську діє “Школа громадянської дії».  Реліз грудневого навчання на  http://frgn.mk.ua/?p=12955 .

Запрошуємо активістів на навчання у «Школі громадянської дії» та в оргкомітет!

З питань навчання та участі звертайтеся на E-mail:fondnikol@gmail.com.

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Діяльність відбувається за підтримки проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізується ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Метою проєкту є посилення спроможності членів Новоодеської, Вознесенської, Мішково – Погорілівської, Радсадівської та Березанської ТГ до взаємодії «влада–громада» при вирішенні болючих питань відбудови громад (інфраструктури, життєзабезпечення та місцевої економіки).

Проект реалізується в рамках діяльності коаліції #ГромадськаПрефектура у складі Мережі ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>