Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Пропозиції Стратегічної ради з розвитку демократії участі для відновлення Новоодеській ТГ

Статутут міської ТГ та проєкти положень про громадські слухання, громадський бюджет, про е-петицію / муніципальний чат-бот та програми «Розумна громада»  —  саме розробку такого пакету НПА розпочала 27 травня Новоодеська стратегічна рада за рекомендаціями громадської експертизи стану забезпечення форм місцевої демократії, якій провели експерти ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

В ході засідання учасники ради визнали важливість для відновлення ТГ єднання зусиль «влада-громада» на основі можливостей механізмів місцевої демократії.

Експертка ФРММ та методистка коаліції «Громадська Префектура» Тетяна Золотухіна:

  • Ознайомила з можливостями інструментів місцевої демократії;
  • Презентувала стан їх наявності у Новоодескій Т:

«Має сенс модернізувати Статут, запровадив громадські слухання  слухання та запровадив механізмі підтримки громадських ініціатив.

Також ми пропонуємо положення Е – петиції, про консультативно-дорадчі та інші допоміжні органи місцевої ради  ради та модернізувати статутні процедури громадських слухань.

Прийняття місцевої процедури е-петиції вимагає національне законодавство. А дієвість громадських рад і громадських слухань доведено у м. Миколаєві при прийнятті бюджетних рішень, що орієнтовано на результат».. http://frgn.mk.ua/?p=12875

За результатами обговорень доповіді члени Стратегічної ради погодились з доцільністю проведення у червні провести круглий стіл з питань відновлення ТГ.

Запрошуємо активістів до оргкомітету заходу!»

З питань участі в оргкомітеті звертайтеся на E-mail:fondnikol@gmail.com

 Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Діяльність відбувається за підтримки проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Реалізація довготермінової партнерської ініціативи видобувається на виконання Меморандуму про співпрацю від 06.08.2020р між  ФРММ Нводеською міською радою.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>