Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Статут Мішково – Порілівської териториальної громади

Саме це рішення затверджено червневою сесією сільської ради, що знаходиться на прифронтової Миколаївщині.

Статут розроблено Стратегічною радою Мішково – Погорілівської громади , зокрема за рекомендаціями громадського аудиту стану забезпечення форм місцевої демократії у територіальній громаді, якій проведено громадським префектами з ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (ФРММ).

Учасниками Стратегічної ради , що створено січневим розпорядженням сільського голови,  є місцеві посадовці, депутати та активісти та  команда громадських префектів

Сільській голова Андрій Ботанін, коментуючи подію,підкреслив важливість прийняття Статут у- місцевої конституції для розвитку громади та за активної участю жителів:

 «Статут — це один із визначальних документів – місцева конституція нашої громади, и, який містить механізми участі жителів у місцевому самоврядування та врахування  інтересів усіх сіл об’єднаної громади.

А заступник голови Стратегічної ради, директор ФРММ Михайло Золотухін прокоментував практичну важливість рішення для ініціатив з відновлення  і розвитку ТГ:

«Затвердження радою Статуту стало важливим кроком з формування представницького органу як юридичної особи публічного права, щоб у подальшому мешканці отримали весь спектр публічних послуг та згуртуватись для відновлення і відбудови ТГ.

У 4-х додатках Статуту є згадані механізми участі жителів. Це порядок розгляду е-петицій та положення про загальні збори, місцеву ініціативу і громадські слухання. ФРММ планує протягом липня — вересня 2022 р. навчання та консультації з практичних питань їх користування у селах об’єднаної громади.

На серії згаданих заходів у с. Мішково – Погорілове, с. Коравелове та інш ми допоможемо згуртуватись для долання викликів відновлення прифронтової ТГ згідно нещодавно модернізованої Стратегії ТГ, що також затверджена на червневої сесії».

Запрошуємо місцевих депутатів, активістів і волонтерів до співпраці!  Реєстрація учасників навчань і консультацій fondnikol@gmail.com

Прес — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Діяльність відбувається за підтримки проекту «Дієва місцева демократія у гармонійних громадах Миколаївщини», що реалізуються ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (далі ФРММ) за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» та Європейського Союзу в рамках грантового компоненту проєкту EU4USociety.

EU4USociety – спільний проєкт Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів.

Реалізація довготермінової партнерської ініціативи  видобувається на виконання Меморандуму про співпрацю від 06.03.2021 р між ФРММ та Мішково- Погорілівькою сільською радою.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>