Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Проєкт з відновлення громад Миколаївщини та Чернігівщини

Саме це обговорили 31 серпня на онлайн-зустрічі учасників американських програм обмінів/стажування з командою коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Банер http://frgn.mk.ua/wp-content/uploads/2022/08/EU4USociety_social_medias-%D0%BA%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%8F-41-1024×1024.jpg

Презентація проекту .

Так прокоментувала подію голова ГО «Доброчин», Наталія Дрозд»:

 «Відновлення територій, постраждалих внаслідок дій російських військових, потребує часу та інвестицій, а громадам необхідно напрацювати програми комплексного відновлення.

Відновлення — це тільки про будівництво, адже воно само по собі апріорі не зможе забезпечити розвиток громади. Головне завдання на сьогодні — закумулювати проблеми і визначити обсяг руйнувань та втрачених вигод внаслідок військових дій, щоб знати обсяг залучення можливої допомоги.

Оцінка місцевих умов відіграє важливу роль у формуванні успішних планів місцевого розвитку та політик відновлення. Дуже важливо приділити достатньо часу та ресурсів для ретельного визначення джерел місцевих конкурентних переваг.

Саме  тому  нашим сервісом є громадський аудит ефективності місцевого самоврядування та оцінку потреб у відновленні і відбудові на місцях»».

Тетяна Золотухіна, експертка ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»  презентувала методику громадського аудиту ефективності місцевого самоврядування та опитувальники для комунальних підприємств, бізнесу та мешканців громад щодо пріоритетів складання Плану відновлення громади з врахуванням інтересів ВПО- влади, бізнесу та громадськості.

Запрошуємо учасників американських програм обмінів/стажувань та представників робочих груп проекту до партнерства!

Довідково:

Проект «Згуртованість і демократія для ефективного відновлення ТГ», реалізується ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та у партнерстві з ГО «Доброчин» (м. Чернігів) в рамках діяльності коаліції «Мережа ресурсних центрів із розвитку місцевої демократії».

Метоюпроекту є налагодження взаємодії «влада-громада» для ефективного відновлення територіальних громад (далі ТГ), що постраждали від російської військової агресії.

Географія проекту:

  • Миколаївщина: Новоодеська і Вознесенська міські та Березанська селищна ТГ.
  • Чернігівщина: Менська і Городнянська міські та Ріпкинська селищна ТГ.

Партнерами проекту також є місцеві ради вказаних територіальних громад.

Вже погоджена методика громадського аудиту, опитувальники лідерів ТГ, а також запланована серія регіональних тренінгів з питань належного урядування, місцевої демократії і проєктного менеджменту для локальних робочих груп. 

Більше за посиланням: http://frgn.mk.ua/?p=13240.

З повагою

пресслужба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>