Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Ефективність врядування, демократія та інтеграція ВПО

Саме обговорення перших кроків вирішення таких викликів відновлення Коблівської громади нещодавно обговорили за круглим столом 19 представників громадськості та органів місцевого самоврядування.

Органи місцево самоврядування врахували левову частку рекомендацій двох громадських аудитів ефективності врядування.

Так це прокоментувалала секретар сільської ради Світлана Талоха:

«На сьогоднішній день всі положення відпрацьовані з урахуванням рекомендацій аудиту, змінена підпорядкованість керівників а також переглянуті та приведенні у відповідність та в найближчій час на черговій сесії ради будуть внесені зміни в положення про відділи ради та затверджені в новій редакції. Офіціна довідка ради за результатами аудиту .

Учасники круглого столу, обговорив проблемний досвід формування молодіжної громадської ради при Коблівському голові, вдвалий старт громадської ради при Березанській селищної радобласному центріи та успішний досвід системи громадських рад у м Миколаєві, рекомендували виконкому розглянути можливість прийняття Положення , яке вже 6 років керуються у обласному центрі:

«Ми налагодили діалог мешканців віддалених сіл з виконкомом селищної ради. Вже  вирішено питання відновлення автобусного маршруту до Комісаровки.

риває модернізація системи старостинських округів у Березанській громади. 10 січня 2023 р у селищній раді проведенокруглий стіл за результатами відповідногоза громадського аудиту. Зараз тривають консультації з лідерами думок з сіл громади».

Прокоментував перші кроки голова Березанської громадської ради Олександр Шаповалов

Дискусію щодо шляхів інтеграції ВПО у громади визвала презентації результатів анкетування щодо їх потреб та зацікавленя в інтеграці, які провели у Коблівської ТГ та Березанської ТГ

«У Коблівської ТГ близько 10% опитуваних беруть участь у житті громади. В основному це стосувалося участі в святкових заходах та інтеграційних зустрічах. Це достатньо низький відсоток в інтеграції та адаптації внутрішньо переміщених осіб у територіальні громади Миколаївської області. Однак, у більшості громад соціальна інтегрованість ВПО незначна – більше 70% відчувають себе «гостями»

Основною проблемою визнано працєвлаштування . Ії визнали 35% опитуваних. Але на практиці ця потреба задовольняється в середньому на 21%. При цьому серед працевлаштованих більше 50% мають постійну роботу, решта – тимчасову і сезонну роботи. Лише одиниці планують відкрити власний бізнес на новому місці.

Серед ключових проблем з працевлаштуванням опитувані означили у середньому по всіх громадах: відсутність вакансій за спеціальністю (30%); через вік (18%); низький рівень пропонованої оплати праці чи некваліфіковану роботу (32%); через статус переселенця (20%). У середньому 12% опитуваних зазначили, що при працевлаштуванні не виникало труднощів.»

Зазначида у своєї презентації https://drive.google.com/file/d/1S0EyRYCDyJYsJ_NExwuTYutBo3Hy6dG_/view?usp=sharing  керівницяГО «Перспективи ХХІ століття» Лілія Кравчук т

Аналітична записка Коблівського дослідження. https://drive.google.com/file/d/1S0EyRYCDyJYsJ_NExwuTYutBo3Hy6dG_/view?usp=sharing

Зі свого боку, коментуючи результати дослідження щодо перспектив інтеграції голова правління ГО «ЕКО. Березань» Олексій Сидорчук зазначив, що у Березанській ТГ бажає стати громадським активістами та волонтерами лишн 16, 9 % опитуваних

Презентація анкетування ВПО у Березанській ТГ https://docs.google.com/presentation/d/1ZHi3AjYM7T9mV7bx2RLDntIlM1tlOZlH/edit?usp=sharing&ouid=117226400839967671417&rtpof=true&sd=true .

Загалом, засідання активістів та влади вийшло за межі регламенту більш, ніж на 1 годину. Присутні не тільки обговорили чимало актуальних питань життєдіяльності громади, а і підняли питання щодо незрозумілих дій керівництва «Тилігульського РЛП» на Чиловій косі, намітили зустріч представників Парку із мешканцями Українки, владою та громадськістю за участю голови Громадської ради при ОДА та ГО « ЕКО Березань »

Прес- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Круглий стіл організовано ГО «Перспективи ХХІ століття» та Коблівською сільською радою в рамках проєкту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» на тему: «Інтеграція ВПО у відновлення територіальних громад Миколаївщини», що реалізується за підтримки МФ «Відродження» в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії» та при партнерстві з ГО «ЕКО. Березань» і Березанській селищній ради.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>