Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Ефективність врядування, демократія та інтеграція ВПО у Березанської ТГ

Саме ці питання відновлення обговорили 23 березня представники місцевого самоврядування та громадськості на круглому столі у селищній раді.

Учасники заходу з’ясували, що органами місцевого самоврядування враховано левова частка рекомендацій громадських аудитів ефективності врядування в частині управлінської структури виконавчих органів ради. Заплановані кроки з модернізації місцевої освіти та старостатів у ТГ.

Також до червня 2023 р. намітили наступний пакет заходів з інтеграції ВПО:

— Серію засіданнь Березанської громадської ради за участю посадовців та ВПО;

— Вибори представників ВПО з центру та переферії ТГ у громадську раду;

А також  в рамках #БеКоН — проєкту з інтеграції молоді Березанської, Коблівської та Нечаянської ТГ відбудется анкетування потреб ВПО , що планують інтегруватись ; навчання та формування «Атласу ініціатив».

Так про прокоментував результати аудиту селищний голова Валерий Хоміцький:

«Наша громада разом з ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» продовжує працювати над розробкою Плану відновлення Березанської селищної територіальної громади.

Відновлення неможливо без запровадження належного врядування. Саме тому за рекомендаціями громадських аудитів ми модернізували структури виконавчих органів радими.

На сьогоднішній день всі положення відпрацьовані з урахуванням рекомендацій аудиту, змінена підпорядкованість керівників а також переглянуті та приведенні у відповідність.

З січня 20223 р триває обговорення нової структури старостатів та реформа системи освіти у громаді.»

З питань участі та партнерства звертайтесь до:

  • Олексію Сидорчуку, голови правління ГО «ЕКО. Березань» (с.м.т. Березанка), на E-mail: oleksiy.sydorchuk@gmail.com  або за тел/вайбер +38(050)251-67-57;
  • Маріани Капусткіной, менеджерки ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», на  E-mail: fondnikol@gmail.com  або за тел/вайбер +38 (050)547-81-35.

Прес- служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Круглий стіл організується ГО «ЕКО.Березань» та Березанською селищною радою в рамках проєкту ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» на тему: «Інтеграція ВПО у відновлення територіальних громад Миколаївщини», що реалізується за підтримки МФ «Відродження» в рамках діяльності «Мережі ресурсних центрів з розвитку місцевої демократії» та при партнерстві з ГО «Перспективи ХХІ століття» та Коблівською сільською радою.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>