Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Сервіси www.tourndo.com для відновлення туризму у громадах Миколаївщини

Саме це рамках поточного проекту «THC1130 Туризм, спадщина, творчість» вивчали у «Школі креативного туризму», що відбулась 21 травня 2023 р. на базі креативного простору «Химери дикого степу» у Новоодеській міській громаді.

Серед 37 активних учасників навчання стали туристичні оператори, автори креативних туристичних продуктів з Миколаївської, Березанської, Вознесенської, Єланецької громад та представники місцевого самоврядування Новооодеської громади.

Відкриваючи подію, міській голова Олександр Поляков, зазначив ії важливість для відновлення практику креативних викендів за участю гостей «Химер дикого степу»:

Сподіваємось, що Веб-платформа допоможе залученню інвестицій, створенню робочих місць у нашу та інші громади Миколаївщини.

А цікава фольклорна програма в поєднанні з активним відпочинком на Новоодеській землі обов’язково привабить туриста, адже громада дружня до бізнесу — в пріоритетах сучасного розвитку нашої країни.»

Директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайло Золотухін, розповів, що проєкт створює електронну платформу www.tourndo.com як сервіс для туристів, туристичних операторів та авторів креативних туристичних продуктів та культурної продукціїї:

«Розміщена вами інформація про місцеві продукти нематеріальної культурної спадщини і маршрутів у місцевих громадах Миколаївщини, Кахетії та Добруджі допоможуть бажаючим скористуватись сервісами причорноморського кластеру #СкіфськийВсесвіт».

Фото (тренінг у міськраді)

У першій частині заходу волонтер проєкту Віталій Федорак описали процес реєстрації на платформі, а також покроковий посібник зі створення профілів послуг та завантаження інформації.

Матеріали тренінгу

Під час сесій слухачі ставили запитання та дискутували, що зробило зустріч інтерактивною. Учасники домовилися про майбутню співпрацю та мережеву взаємодію.

У другий частині заходу на мальовничому березі водойми довго лунали обрядові пісні у сучасному виконанні, танцювали неймовірні дівчата, згадували минуле з вірою в мирне майбутнє.

Фото ( з Химер)

Учасники заходу мали змогу ознайомитись із старовинним обрядовим дійством — «Вбирання нареченої під вінець», взяти участь у приготуванні та посмакувати страву «сніданок для свекрухи» за автентичним рецептом, стати учасниками чудових майстер класів та зробити фото в національному вбранні.

Пресслужба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Проект #THC1130 — це спільна діяльність Грузинського центру мистецтв і культури (GACC), Європейського інституту культурного туризму EUREKA NPO з Болгарії та Фонду розвитку міста Миколаєва (FDN). #THC1130 здійснюється за підтримки Програми басейну Чорноморського басейну ENI

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>