Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Пропозиції жителів 5-ти округів до Плану відновлення та розвитку Коблівської ТГ

Саме це сформулювали учасники жовтневої серії зустрічей в рамках діяльності “Платформи громадської участі у відновленні Коблівської громади”.

Учасники зустрічей надали пропозиції щодо відновлення об’єктів:

  1. Освіти та соціальної інфраструктури. Збудувати укриття в усіх закладах освіти сіл; Налагодити зручнй рух соціальних атобусів до Коблево; Опалення  у ФАП, клуби та інш; Створення та діяльність молодіжних центрів ініціатив у Рибаківці, Новофедерівки, центру рабілітації ветеранів у Тузли
  2. ЖКГ та благоустрою. Ремонт водопроводу у с. Українка, Парк слави героїв у Коблево, благоустрій парку, дитячого майданчику  та відновлення криниць у с .Новофедерівка.
  3. Енергетичної  інфроструктури. Газопосточання у с. Українка
  4. Дорожно-транспортної інфраструктури та гідроспоруд. Берегоукріплення у с Рибаківка та Лугове; Будівництво дороги Коблево — Українка — Анатолівка; Ремонт доріг Українка Анатолівки та Новофедорівки до траси Миколаїв-Одеса; Запуск автобусів з сіл до округу до Коблево
  5. Екології. Врегулювати відносини Коблівській Ради з РЛП “Тилігульський»; ЕКО- система погодження ТПВ, погодженя ТПВ на пляжах Тилігулу; Створити системи водовідведення у с. Українка та с .  Анатолівка.

Місцеві активісти також запропонувати  наступні цікаві проєктні ідеї з відновлення та розвитку своїх округах. А саме:

  1. Сталий розвиток природних територій та акваторій озера Солонець – Тузли (Розвиток зеленої енергетики, зокрема вітропарку, сонячного кооперативу тощо);
  1. Підтримка та промоція лікарського рослинництва, зокрема  лікування травами ;
  2. Профілакторій з використанням лікувальної грязі та соляних печер;
  3. Створення  центру реабілітації ветеранів та постраждалих від російської агресії «Тузлівська сіль» на базі місцевої амбулаторії із використанням унікальних лікувальних можливостей солоного озера та «лікувальної грязі».
  4. Нематеріальна культурна спадщина Єдисану  та стародавнього села Тузли .
  5. Туристичний маршрут від Тилігулського до Березанського лиману через солене озро у с. Тузли на чумацьких волах/конях.
  6. Створення зон відпочинку та реабілітаційних центрів на базі колишніх ДНЗ  на березі Тилігульського лиману  та Чорнонгого моря.  
  7. Підтримка місцевого підприємництва при формуванні зон відпочинку на Тилігулі
  8. Інноваціний молодіжний бізнес-хаб у с. Новофедерівка.

Так прокоментувала тувала подію Тетяна Ковалик, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Коблівської сільської ради:

“На території нашої громади проводиться робота над розробкою Плану відновлення громади як складової плану відновлення Миколаївщини та України. Представники громадськості округу та мі

місцевого самоврядування започаткували формування пакету пропозицій жителів до Плану відновлення Коблівської громади згідно вимог постанови КМУ від 18 липня 2023 р. № 731.

Приємно, що більшість з озвучених  пропозицій активу  округу спрямовано саме на розвиток Коблівської громади та після їх оформлення може війти напряму №8 додатку до проєкту Плану відновлення».

Шановні жителі сіл Коблівської громади!

Для того, щоб надати свої пропозиції до Плану перейдіть за посиланням h

Заповніть форму до 23-00, 15 листопада 2023 р. включно.

З питань збору пропозицій та участі у Платформі  звертайтесь до :

Маріанни Капусткіной, менеджерки ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва», Viber +38(050)547– 81-35.  E- mail: fondnikol@gmail.com

Ірини Дам’ян, менеджерки ГО «ЕКО. Березань», Viber +38(068)451-58-98.  E- mail:eko.berezan@gmail.com

Фото — звіт учасниці обговорень Ірини Дамян

Прес-служба ГО “Фонд розвитку міста Миколаєва”

Збір пропозицій жителів Коблівської громади організовано завдяки фінансовій підтримці Уряду Великої Британії в рамках проекту «Ефективність процесів відновлення та відбудови в Україні через забезпечення участі громадян», який виконує ГО «Центр Доброчин» у партнерстві з громадськими організаціями «Громадська ініціатива Луганщини», «Фонд розвитку міста Миколаєва», «Чугуївська правозахисна група» та «Причорноморський центр політичних і соціальних досліджень».

 Партнерами проєкту  є Коблівська сільська рада та ГО «ЕКО Березань.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>