Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Практики проєктного менеджменту та інтеграції ВПО для відновлення

Саме це стало темою інтеграційного навчального семінару та круглого столу представників місцевого самоврядування, антивістів та ВПО Вознесенської та Березанської громад, що нещодавна відбувсяу Вознесенську.

Молодіжний центр «Вулик»  став місцем навчальних сесій, практичних занять з проєктного менджменту  де місцеві лідери вчились як залучити ресурси для реалізації проєктних ідей у сфері продовольчої безпеки.

На семінарі були напрацьовані місцеві пакети  проєктні ідеї з розвитку рослинництва, городництва, послуг креативних індустрій та  у громаді, що будуть подані на діючі грантові конкурси

Фото семінару у  молодіжному центрі «Вулик» експертки ГО “Фонд розвитку м. Миколаєва Тетяни Золотухіной

У  Вознесенському офіс відновлення місцеві лідери двох громад за круглим столом обміялись місцевими практиками відновлення та інтетеграції ВПО.

Фото  інтеграційної зустрічи в офісі відновлення  експертки ГО “Фонд розвитку м. Миколаєва Тетяни Золотухіной:

“Ми налагоджуємо взаємодію “влада — громада” при формванні місцевої полсі відновлення та інтеграції ВПО. Надійними партнерами є ГО “Фонд розвитку м. Миколаєва” та БФ “Фонд громади Вознесенську”.

З червня 2022 р діє робоча група з відновлення. За рекоменаціями трьох громадських аудитів та за участю випускників “Школи громадянської дії” модернізована управлінська структура міськвиконкому, напрацьовані еко-зміни у місцеву Стратегію, прийняти пакет рішень ради щодо зеленого відновлення.

З серпня 2023 р триває спільна іціатива з інтерації ВПО у відновлення на основі продовольчої безпеки. За рекомендаціями громадського аудиту та за участю випускників “Школи громадянської дії” :

— Cтворено дієва Рада ВПО, яка затвердила стратегію своєї діяльності;

— Розроблено місцева програма підтримки самозабезпечення Територіальної громади міста Вознесенська харчовими продуктами на 2024-2025 роки «Сади Перемоги» в якій  предбачені завдання та заходи з  інтеграції ВПО. Програма винесена для затвердження радою.

Випускники Школи вже мають історії успіху проєктних ініціатив, що сформовані з допомогою коучерів нашого партнерського  проєкту та реалізовані за підтримки міжнародних донорів

Так  у громаді за підтримки міжнародних донорів формується  система взаємодії “влада — громада” .

Так прокоментувала вознесенській досвід депутка Вознесенської міської ради Вікторія Бальцер.

А секретар Березанської ради  Ірина Гопайнич подякував команду Вознесенського голову та команду проєкту за насичену зустріч, та розповіла про подібний березанській досвід:

“Ми також  за рекомендаціями громадського аудиту та за участю випускників його навчань ГО “Фонд розвитку м. Миколаєва”:

— Cтворили Раду ВПО;

— Розробили місцеву програму інтеграції, соціальної адаптації та захисту внутрішньо переміщених осіб на території   Березанської  територіальної громади на 2024-2027 рік. Програма винесена для затвердження радою.

Дуже вражені успіхами Вознесенської громади.  Плануємо адаптувати побачене до наших умов. Сподіваємось, що вознесенській приклад надихне нашу громадськість до формування проєктних ідей що будуть реалізовані за підтримки міжнародних донорів”

Нагадуємо, що у грудні 2023  відбулись ІДЕАТОНи відновлення згаданих громад, де напрацьовано пакет проєктних ідей Релізи з їх описом:

Березанська ТГ http://frgn.mk.ua/?p=14051

Вознесенська ТГ  на http://frgn.mk.ua/?p=14031

РАЗОМ ЗНАЙДЕМО РЕЦЕПТИ ПРОДОВОЛЬЧОЇ БЕЗПЕКИ ТА ВІДНОВЛЕННЯ!

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Захід відбудеться в рамках проєкту «Інтеграція внутрішньо переміщених осіб у життя Березанської, Вознесенської та Коблівської ТГ», що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Партнерами проєкту є Коблівська, Березанська та Вознесенська ради, ГО «ЕКО Березань» та БФ «Фонд громади Вознесенську».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>