Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Сади Перемоги — програма продовольчої безпеки Вознесенської ТГ на 2024-2025 роки

Саме таке рішення https://voz.gov.ua/engine/download.php?id=16261 що спрямовае і  на інтеграцію внутрішньо переміщених осіб (далі ВПО) прийнято  березневою сесією Вознесенської міської ради за рекомендаціями ініціативи #ВПО_НовосельціГромади.

Проект програми розроблено спільними зусиллями місцевих посадовців, депутатів, громадських експертів, зокрема членів громадської ради з питань (ВПО) у Вознесенській ТГ.

Вікторія Бальцер, депутат Вознесенської міської ради, так прокоментувала необхідність затверження  проєкту програми:

«Вознесенська громада прийняла  майже третину  від загальної кількості іїї мешканців.

68 % внутрішньо переміщених осіб, які перемістились до нашої громади планують залишитись тут на постійне місце проживання.

Левова частка з них це жінки, що мають освіту та є працездатного репродуктивного віку!

Анкетування аудиту виявила що найбільш болючими їх потребами  є:

  • Відсутність житла;
  • Відсутність або низька можливість працевлаштування;
  • Відсутність перспективи для себе, своєї родини та дітей.

Відповідно у програмі є  завдання та заходи з їх вирішення на основі:

— Інвентарізації навного у громаді житла та здіснення необхідніх кроків во благо ВПО;

— Підтримки підпрємництва та громадських ініціатив шляхом надання навчальної, мікрогрантової підтримки ініціатив новосельців;

— Залучення ресурсів різних донорів для будівництва житла для ВПО;

Створенння діяєвої сититеми з надання психологічної, соціальної, правової  та гуманітарної допомоги.».

Нагадуємо, що в осені 2023 р експерти Фонд розвитку м.Миколаєва провели  громадський аудит https://drive.google.com/file/d/1r4VrrceIR2EF-GtV89NGLN8ohrhSPPGo/view?usp=sharing  «Виклики соціальної інтеграції ВПО для відновлення та місцевого розвитку Вознесенської територіальної громади», зокрема опитування 155 респондентів серед потенційних стейкхолдерів (ВПО Вознесенської громади).

Було запропоновано створення Ради ВПО, впровадження соціальних програм для інтеграції та підтримки, створення фонду житла та інформаційної платформи для ВПО та інші кроки з інтеграції ВПО, зокрема на основі участі новосельців громади у вирішенні питань продовольчої безпеки.  Також було визначені напрямки підтримки продовольчої безпеки та запропоновано винести змін до програми «Турбота», розробити програми  підтримки підприємництва, у тому числі ВПО для започаткування власної справи

У була створена громадська рада ВПО, що у січні 2024 р сформувала свою стратегію та взяла участь в обговоренні результатів дослідження та просуванні його рекомендацій.

Продоввжуємо працювати над підтримкою переміщених осіб, розширюючи можливості для їхньої адаптації та інтеграції у Вознесенську громаду!

Пресслужба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Діяльність відбувається в рамках проєкту «Інтеграція внутрішньо переміщених осіб у життя Березанської, Вознесенської та Коблівської ТГ», що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Партнерами проєкту є Вознесенська, Березанська та Коблівська ради,  ГО «ЕКО.Березань» та БФ «Фонд громади Вознесенську».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>