Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Опитування щодо створення «Громадської ради відновлення та зростання Коблівської громади»

Саме це започаткувала сільрада за підсумками наради учасниками активностей “Громадянської платформ відновлення Коблівської громади” , що відбулась 21 травня у місцевій бібліотеці.

Щоб війти у процес формування громадської ради заповніть Анкету на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScvFC3XAQrtyFzVV-mACJoe8VLDyxyhV1PJqdAZ42bHsNoecQ/viewform

У нараді взяли участь жителі Рибаківки, Лугового, Новофедерівки, Тузли, Українки та Коблево — автори  проєктних ідей, що розповіли про основні  виклики відновлення своїх сіл, презентували проєктні ідеї з їх вирішення.

“Дякуємо активістам за проєктні ідеї. Вони стали основою пакету пропозицій Громадянської платформи місцевій раді, що узагальнено у буклеті https://drive.google.com/file/d/1HAsVXhmCpqZmCtYkug4kbr8zcARo5ARi/view .

Пропозиції  стали складовою проєкту Плану відновлення і розвитку Коблівської громади, що сформувала робоча група виконкому

Але наш досвід довів доцільність створення діяєвого громадського дорадчого органу виконавчого комітету за участю лігетимних прикдставників інтересів усіх сіл

Цей дорадчий орган виконкому сільської ради має представляти інтереси усіх сіл громади при формуванні та реалізації місцевих рішень.

Критеріями дієвості громадської ради має бути :

— Врахованння Ваших пропозицій у місцевих рішеннях ТГ;

— Залучені ресурси у Ваші проєкти з відновлення і зростання сіл Кобліської ТГ”

Так узагальниим надбання девяти місяців діяльності Михайло Золотухін, координатор  “Громадянської платформ відновлення Коблівської громади”,  заступник голови “Еккспертно-громадської ради виконавчого комітету Миколаївської міської ради”.

Зі свого боку , Тетяна Ковалик  подякувала активістамм за пропозиції, відмітила доцільність формування Громадської ради за умови представництва усіх сіл громади та запропонувала сформувати персональний ії склад на основі анкетування

“ Коблівська сільська рада підтримує створенняи Громадської ради, як консультативно-дорадчий орган, при органі місцевого самоврядування.

Це опитуванняварто провести з метою виявлення громадських активістів у кожному населеному пункті громади.

Члени Громадської ради маютьпредставляти жителів  сіл громади за підсумками онлайн голосування.

Кандидати мають відповідати наступним критеріям:

— мати бажання та час для громадської діяльності

— бути мотивованим у вирішенні першочергових проблем та покращенні життя громади

— мати навички комунікації

— користуватися повагою мешканців у населеному пункті.”

Фото наради. Автор, Михайло Золотухін:

Усі учасники наради підтримали ідею формвання Громадської ради за підсумками голосування.

Таким чином представники влади і громадськості запросити до процесу відновлення і розвитку усіх зацікавлених представників усіх сіл громади.

Нагадаємо, що до 1 червня ми чекаємо пропозицій до Плану відновлення Коблівської громади. Реліз травневого засідання робочої групи виконкому на http://frgn.mk.ua/?p=14355 .

Прес — служба ГО “Фонд розвитку міста Миколаєва”

Супровід діяльності робочої групи виконкому відбувається в рамках проекту Громадянська платформа для відбудови на краще Коблівської громадищо реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Партнер проєкту: Коблівська сільська рада.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>