Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Система громадських рад виконавчих органів Шевченківської ради

Саме такий демократичний механізм участі жителів у відновлені та розвитку територіальної громади затверджено 22 липня 2024 р. рішенням  виконкомом сільської ради прифронтової громади, що Миколаївщині.

Вітаємо жителів Шевченківської громади з механізмом участі представників центру та старостатів у відновленні та розвитку громади!

Так прокоментував подію Шевченківській сільській голова Олег Пелипенко:

“Виконком підтримав ініціативу Громадянської платформи відновлення  Шевченківської громади з формування системи громадських рад.

Члени Громадської ради мають представляти жителів  сіл громади.

Відповідно до затвердженої демократичної процедури ми сформуємо Шевченківську громадську раду.Кандидати мають відповідати наступним критеріям:

— мати бажання та час для громадської діяльності;

— бути мотивованим у вирішенні першочергових проблем та покращенні життя громади;

— мати навички комунікації;

користуватися повагою мешканців у населеному пункті.

Також за участю “Громадянської платформи” формовано пакет пропозицій щодо відновлення громади, більшість з яких робочою враховано у проєкті  Плану відновлення Шевченківської громади.”

Рішення виконкому від 22.07.2024 № 854 щодо системи громадських рад на https://drive.google.com/file/d/1ACJGdC6G3haszXUYWMTRjqNVe7ou-rnd/view?usp=sharing .

Нагадуємо, що механізм розроблено за рекомендаціями березневої серії фокус-груп, квітневого ідеатону, травневої Громадянської платформи, червневої майстерні проєктів.

Так у громадському ХАБі , що у Зеленому Гаю  напрацьовано пропозиції щодо точок зростання і відновлення громади ,зокрема 10 проєктів. Реліз на http://frgn.mk.ua/?p=14417 .

Саме вони  стали складової пропозицій громади до проєкту Плану відновлення Шевченківської громади. 

Фото  з засідання Громадянської платформи відновлення Шевченківської громади від місцевої координаторки Юлії Учень, голови ГО «Зеленогайськи Ініціативи»:

Михайло Золотухін, директор координатор Громадянської платформи відновлення громад Миколаївщини» додав:

«Дякуємо команді Шевченківського голови Олегу Пелипенко та активістам громади  за співпрацю та професійність при підготовці проєкту рішення!

Механізм сформовано на основі дванадцатирічної практики системи 5-ти громадських рад у м. Миколаєві та дворічного досвіту Вознесенської і Березанської громад Миколаївшини.

Цінуємо наше партнерство при формуванні дієвого “Плану відновлення Шевченківської громади”.

Нашим подальшим сервісом є супровід з модернізації  Статуту Шевченківської громади та консультації активістів і посадовців з відповідних практичних питань взаємодії влада – громада  і залучення ресурсів для  стійкості, відновлення та зростання ТГ.»

Запрошуємо активістів до оргкомітету формування громадської ради!

З питань участі в оргкомітеті звертайтеся на E-mail:fondnikol@gmail.com  або до місцевої кооринаторки пані Юлії Учень за телефоном 8(063)7134930 

Настав час перетворити мрії на дієві проекти!

Прес — служба ГО “Фонд розвитку міста Миколаєва”

Формування дієвої системи взаємодії “влада — громада” вдбувається в рамках проекту Громадянська платформа для відбудови на краще Шеченківської громади”, що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в межах грантового конкурсу «Посилення громадської участі в процесах раннього відновлення на звільнених територіях», який адмініструється ІСАР Єднання за підтримки Фонду «Партнерство за сильну Україну», що фінансується країнами партнерами
Партнерами проєкту є: Шевченківська сільська рада, ГО «Зеленогайські ініціативи», Національна платформа стійкості та згуртованості та Український незалежний  центр політичних досліджень (м. Київ).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>