Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Українська бібліотека — переможець міжнародної премії «Інновації»

        

Центральна бібліотека імені М.Л. Кропивницького (м. Миколаїв) стала переможцем премії «Інновації» міжнародної Програми інновацій публічних бібліотек (EIFL-PLIP) за надання електронних послуг та розбудову електронного урядування, зокрема співробітництва із Центрами обслуговування громадян як взаємодією із органами місцевого самоврядування.

Крім миколаївської бібліотеки, переможцями номінації стали Публічна бібліотека графстваШяуляй (Литва) за реалізацію програми навчання електронному урядуванню та Бібліотека Б.П.Хашдеу, публічна правова бібліотека (Молдова) за онлайн юридичні бази даних як вільний доступ громадськості до рішень муніципальної ради м. Кишинів.

В Україні Ініціатива «Публічні бібліотеки – мости до електронного урядування» реалізується на виконання Плану дій міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю між Державним агентством з питань науки, інновацій та інформатизації України, Національним центром електронного урядування та Програмою «Бібліоміст» Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів – IREX за підтримки Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».  

Довідково: 20 вересня 2011 р. в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН 8-ми країн-засновниць (Бразилія, Сполучені Штати Америки, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство) було започатковано міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд» (далі ‑ Партнерство), після підписання Декларації «Відкритий Уряд». Партнерство спрямоване на підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів, підтримку залучення інститутів громадянського суспільства до формування державної політики, впровадження високих стандартів професійної чесності в державному управлінні.

Президент України В. Ф. Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у м. Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до зазначеної ініціативи.

58 країн підтвердило намір приєднатися до Партнерства.

Під головуванням Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України утворено Міжнародну раду представників міжнародних організацій та інституцій, що працюють в Україні та підтримали впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». До складу ради увійшли: Представництво Програми Розвитку ООН в Україні, Представництво Світового Банку в Україні, Програма сприяння Парламенту в Україні, ОБСЄ, Міжнародний фонд «Відродження», Національний демократичний інститут, Програма «Бібліоміст» Ради міжнародних та наукових обмінів – IREX, Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність», компанія «Майкрософт Україна».

 

 


 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>