Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Закінчено прийом заявок на участь у Нацконкурсі впроваджених проектів у сфері електронного урядування

Оргкомітет Національного конкурсу впровадження проектів у сфері електронного урядування повідомляє про завершення прийому заявок на участь у конкурсі. До складу Оргкомітету увійшли: від державного рівня – Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України, Національний центр електронного урядування; від органів місцевого самоврядування – Асоціація «Міста електронного врядування України», Асоціація міст України; від інститутів громадянського суспільства – ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» (м. Вінниця), ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (м. Миколаїв), ГО «Агентство розвитку приватної ініціативи» (м. Івано-Франківськ). 

Мета конкурсу – виявлення та поширення кращих практик органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади з впровадження інформаційних технологій на регіональних рівнях (село, селище, місто, район, область), спрямованих на підвищення ефективності управління територіальною громадою, розширення електронних сервісів для населення та підприємців, розвитку електронної демократії.

Оргкомітетом конкурсу отримано 46 заявок від 26 учасників на участь у трьох номінаціях: електронні інструменти управління територіальною громадою – 21 заявка; електронні сервіси – 15 заявок; електронна демократія – 10 заявок.

До складу журі конкурсу увійшли представники Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, Національного центру електронного урядування, Асоціації міст України, Національної академії державного управління при Президентові України, Харківського регіонального інституту державного управління національної академії державного управління при Президентові України, Одеського регіонального інституту державного управління національної академії державного управління при Президентові України, Міжнародного фонду «Відродження», Фонду «Східна Європа».

Результати конкурсу буде оголошено на офіційних ресурсах Організаторів у липні цього року. Переможців конкурсу буде нагороджено під час Міжнародного конгресу «Інформаційне суспільство в Україні», який відбудеться у жовтні 2013 року.

Описані практики впровадження електронного урядування буде включено до депозитарію кращих практик на порталі управління знаннями «Ми розвиваємо електронне урядування», який розробляється на виконання Плану заходів міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». Національний конкурс проводиться в рамках реалізації проекту «Створення депозитарію кращих практик електронного врядування на регіональному рівні України» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під головуванням Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України утворено Міжнародну раду представників міжнародних організацій та інституцій, що працюють в Україні та підтримали впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд». До складу ради увійшли: Представництво Програми Розвитку ООН в Україні, Представництво Світового Банку в Україні, Програма сприяння Парламенту в Україні, ОБСЄ, Міжнародний фонд «Відродження», Національний демократичний інститут, Програма «Бібліоміст» Ради міжнародних та наукових обмінів – IREX, Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність», компанія «Майкрософт Україна».

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>