Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Громадські актівісти у Вознесенську вирішують доволі незвичне для них питання — розширення території кладовища.

Територія розташованого у мікрорайоні Пряме кладовища на сьогодні є гостро перевантаженою захороненнями, що прозводить до порушення санітарно-епідеміологічних і морально-етичних норм.

Місцевий орган самоорганізації населення «Перлина Гаю» підійшов до цієї складної справи системно: на початку травня розпочав процедуру проведення місцевої ініціативи в мікрорайоні Пряме, відповідно до Статуту територіальної громади м. Вознесенська.

Була створена ініціативна група, яка буде збирати підписи жителів мікрорайону на підтримку проекту рішення, що вноситься в порядку місцевої ініціативи, щоб нарешті добитися відведення земельної ділянки для надання у постійне користування для обслуговування кладовища.

За для виготовлення проекту землеустрою актівистами буде оформлений та поданий на розгляд Вознесенської міської ради проект змін до «Програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства м. Вознесенська на 2011-2014 рр».

План дій щодо вирішення питання юридичної легалізації захоронень був попередньо визначений на громадському обговоренні за участю керівництва міста, комунальних підприємств, членів ОСН «Перлина Гаю», місцевих депутатів. Між відповідальними установами були розподілені обов’язки щодо проведення заходів із законного виділення земельної ділянки під кладовище.

А для того, щоб привернути увагу жителів, орган самоорганізації населення провів суботник по приведенню у порядок території кладовища та захоронень.

Роз’вязанню проблеми сприяє те, що ОСН «Перлина Гаю» отримав на конкурсній основі міні-грант на реалізацію своєї кампанії адвокасі (захисту громадських інтересів) «Час діяти!». Кампанія здійснюється за підтримки НГОО «Фонд розвитку міста Миколаєва» та фінансується за рахунок коштів Міжнародного фонду «Відродження».

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>