Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» запрошує узяти участь у регіональних круглих столах на тему «Ефективна соціальна допомога: роль організованої громадськості».

ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» запрошує лідерів громадських організацій, органів самоорганізації населення (ОСНів), представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, науковців, журналістів узяти участь у регіональних круглих столах на тему «Ефективна соціальна допомога: роль організованої громадськості».

Заходи відбудуться: в Сімферополі (20 вересня), Луганську (25 вересня), Києві (26 вересня) та Львові (27 вересня 2013 року) і проводяться в рамках проекту «Посилення соціальної функції органів самоорганізації населення», який реалізується за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

На круглих столах будуть розглянуті кращі практики участі ОСНів у наданні соціальної допомоги мешканцям, механізми співпраці муніципальних соціальних служб з ОСНами та громадськими організаціями у вирішенні соціальних проблем населення, у тому числі форми громадського контролю за якістю надання соціальних послуг.

Метою проекту є підвищення ефективності надання соціальних послуг найбільш уразливим категоріям населення на основі розширення участі ОСНів та інших громадських утворень у виявленні тих, хто особливо потребує допомоги, розширення переліку видів цієї допомоги за рахунок переважно нематеріальної (духовної, ментальної) підтримки, сприяння зайнятості та активному довголіттю людей похилого віку, сприяння самореалізації осіб з обмеженими можливостями тощо. 

Нагадаємо, що участь ОСНів у наданні допомоги різним категоріям потребуючих її громадян передбачена статтею 14 Закону України «Про органи самоорганізації населення». І одним із завдань цього проекту є розширення кола тих інстанцій, що надають соціальну допомогу, за рахунок делегування органами місцевого самовря-дування ОСНам та НДО повноважень у цій сфері разом із відповідними ресурсами.   

Учасники круглих столів будуть запрошені на основі конкурсного відбору. Бажаючі узяти участь у цих заходах мають подати заявку, яка включає:

1) резюме із зазначенням прізвища, ім’я, по батькові, місця роботи або/та характеру громадської діяльності, стислого опису досвіду цієї діяльності, адреси електронної пошти та контактних телефонів;

2) обґрунтування свого бажання узяти участь у круглому столі.

Цю інформацію загальним обсягом до 3 сторінок слід до 6 вересня ц.р. направити до ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» на e-mail: samoorg@ukr.net або на факс: (048) 738-68-30. Результати відбору будуть повідомлені учасникам до 10 вересня.

Організатори круглих столів відшкодовують відібраним учасникам витрати на проїзд (у межах вартості купейного білету або білету на автобус), забезпечують кофе-брейком та роздатковими матеріалами.

Дати проведення круглих столів є орієнтовними і можуть бути уточнені, про що учасникам буде обов’язково повідомлено.

Додаткову інформацію можна отримати:

тел./факс: (048) 738-68-30, email: samoorg@ukr.net

Веб-сайт: http://samoorg.com.ua

Контактна особа: В’ячеслав Кіщенко

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>