Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Досягнення ресурсних центрів для органів самоорганізації населення за рік — інфографіка

ukraine4Мережа регіональних громадських ресурсних центрів для органів самоорганізації населення була створена на початку минулого року за ініціативою Всеукраїнської асоціації сприяння самоорганізації населення.

В мережу увійшли ресурсні центри (РЦ), що діють у Дніпропетровську, Києві, Миколаєві, Львові, Луганську, Луцьку, Херсоні та трьох районах АР Крим. На протязі 2013 року їхню діяльність підтримував Міжнародний фонд «Відродження», а координацією та навчанням займалася Асоціація сприяння самоорганізації населення. З контактними даними та графіком роботи центрів можна ознайомитися тут.

Основними функціями ресурсних центрів є: консультування та всебічна допомога громадянам та органам влади з питань створення та функціонування ОСН,http://samoorg.com.ua/wp-content/uploads/2014/02/ukraine45-1.png проведення навчання для громадських активістів, організація дискусій щодо актуальних проблем місцевої демократії, лобіювання інтересів ОСН в органах місцевої влади, удосконалення нормативної бази щодо розвитку ОСН, інформаційно-просвітницька робота в громаді.

Як видно з інфографіки (див. нижче), загалом всіма ресурсними центрами за 2013 рік було надано консультацій та допомоги майже в 1300 випадках, 816 активістів пройшли навчання на 43 семінарах та тренінгах, 519 осіб взяли участь у 24 дискусійних заходах.

Завдяки ресурсній підтримці та просвітницькій роботі на місцях значно пожвавилися процеси створення та легалізації ОСН. Зокрема, загалом у восьми регіонах, де діють центри, було створено 30 нових ОСН, легалізовано 47 ОСН, ініційовано створення 43 комітетів. До цього, наприклад, у Луцьку жодного легалізованого органу самоорганізації не було.

http://samoorg.com.ua/wp-content/uploads/2014/02/Bezyimyannyiy2.png

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>