Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Мережа ресурсних центрів для органів самоорганізації населення – підсумки за рік та плани на майбутнє

Учасники мережі громадських ресурсних центрів для органів самоорганізації населення підвели підсумки за рік та привітали нових її членів.

До цієї мережі, яка включає десять регіональних ресурсних центрів для ОСН та один всеукраїнський, в цьому році долучилися ще три нових – з міст Рівного, Львову та Макіївки. 

На робочій зустрічі, що організувала на минулому тижні в Одесі Всеукраїнська асоціація сприяння самоорганізації населення за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», учасники поділилися власними здобутками та проблемами, обговорили свої плани на 2014 рік.

Наприклад, фахівці ресурсного центру в Дніпропетровську в 2013 році провели 14 семінарів для громадських активістів та надали 328 індивідуальних консультацій з питань створення та функціонування ОСН.

А завдяки допомозі ресурсного центру Совєтського району Криму ОСН мікрорайону «Кучук Ічкі» розробив проект «Спортивно ігровий майданчик — основа здорового способу життя, фізичного розвитку дітей та вирішення проблем дозвілля молоді етнічних груп селища Совєтський», який став переможцем Всекримського конкурсу проектів і програм розвитку місцевого самоврядування та в 2014 році отримає фінансування у розмірі 200 тисяч гривень.

Нові члени мережі протягом наступних двох днів після зустрічі навчалися у черговій «Школі самоорганізації населення», де отримали багаж корисних знань та комплект методичної літератури та матеріалів. Навчання проводили експерти Асоціації, які працюють для розвитку місцевої демократії вже понад десять років: Андрій Крупник, Олексій Орловський, Євгенія Абрамова.http://samoorg.com.ua/wp-content/uploads/2014/02/IMG_5859.jpg

В програму «Школи» увійшли сесії з таких питань: стратегія і тактика діяльності ресурсних центрів для ОСНів, нормативно-правова основа діяльності ОСНів, їх взаємодія між собою, з іншими структурами та органами місцевого самоврядування,  участь ОСНів у забезпеченні благоустрою території та якості житлово-комунальних послуг,  делегування місцевою радою додаткових повноважень ОСНам, документаційне забезпечення діяльності ОСНів та ін.

Голова Асоціації Андрій Крупник пояснив, що такі зустрічі будуть проводитися щоквартально, а ще експерти будуть здійснювати консультативні візити до кожного з «підопічних» ресурсних центрів, надавати їм усесторонню допомогу, координувати дії, поширювати інформацію про діяльність центрів. А члени мережі продовжать взаємодіяти та підтримувати один одного, навчатися, впроваджувати спільні ініціативи.

До співпраці запрошуються й інші організації, що займаються розвитком місцевої демократії. Група мережі у Facebook

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>