Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Механізм контролю для представників ОСН

 

clean_kievВознесенщина — край багатий на мальовничі краєвиди, чисте повітря й корисні джерела. Однак всю цю романтику враз розбиває у пух і прах екологічна реальність.

Краєвиди засмічені брухтом та сміттям, джерела закидані пластиковими пляшками. Проблема відходів стає все гострішою і гострішою, і не тільки через зміну складу відходів та збільшенням їхньої маси на одну людину, а у зв’язку з відсутністю культури з його поводженням.

З вересня 2014 року в рамках проекту «Діючий механізм контролю для представників ОСН», що виконується за підтримки ГО «Фонду розвитку міста Миколаєва» та МФ «Відродження» представниками ОСН «Лідер» пропонується розробити та запровадити на місцевому рівні правовий механізм, який передбачатиме те, що керівники ОСН в місті Вознесенськ матимуть можливість карати штрафом безвідповідальних людей, які викидають сміття в місцях загального користування, а саме виписувати протоколи про адміністративні правопорушення. Активісти та керівництво мікрорайону будуть мати діючі важелі на порушників по перешкоджанню їм звозити сміття до нашого району та робити стихійні смітєзвалища.

Для всіх нас дуже важливо усвідомити, як це усвідомили мешканці розвинених країн, наскільки «сміттєвий вал» небезпечний для міста, довкілля. Не менш важливо й те, що й цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою. І можливо, європейський вибір починається з банально знайомого з дитинства, але такого складного принципу — чисто не там, де прибирають, а там де не смітять.

 

Керівник комітету ОСН «Лідер»

Володимир Трандафіл

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>