Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Розпочалася громадська перевірка телефонних «гарячих ліній» органів державної влади

glГромадські організації допомагають українцям отримувати реальні результати від їхніх звернень до органів державної влади.

Коаліція неурядових організацій розпочала вимірювати «температуру» телефонних «гарячих ліній» Міністерств та центральних відомств України за допомогою моніторингу.

«Пропонуємо всім охочим поділитися власними проблемами, за які відповідають державні органи виконавчої влади. А ми звернемось з ними на відповідні «гарячі лінії» і будемо відслідковувати, як вирішуються порушені питання», — каже координатор громадської коаліції Андрій Крупник.

Залишити своє питання можна, зателефонував на (097) 481-17-27 та (095) 336-01-55, або надіславши листа на e-mail:samoorg@ukr.net.

Коаліцією буде виявлено, чи доступна для громадян інформація про номери «гарячих ліній», чи належно приймаються звернення, якою є оперативність та ефективність реагування на них органів влади.

Таке дослідження вже проводилося в 2012-2013 роках, центральним органам влади були надані рекомендації з удосконалення роботи їх «гарячих ліній». Тому тепер буде видно, чи працює новий Уряд зі зверненнями краще, ніж попередній.

Активісти протягом найближчих місяців відпрацюють не менш 450 конкретних звернень. Особливу увагу буде приділено питанням, пов’язаним із проблемами вимушених переселенців з Донбасу та Криму.

На основі цього дослідження буде підготовлений і оприлюднений рейтинг 30 найбільш затребуваних «гарячих ліній» органів виконавчої влади, який буде презентовано на круглому столі в Києві. Там громадські активісти представлять владі пропозиції для усунення виявлених недоліків та забезпечення кращого задоволення потреб заявників.

Проект виконується Одеським суспільним інститутом соціальних технологій разом із Всеукраїнською асоціацією сприяння самоорганізації населення за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, залучені також такі організації як Інформаційно-правовий  центр «Наше право» (Львів), ГО “Громадська ініціатива Луганщини” (Луганськ), Фонд розвитку міста Миколаєва та Орган самоорганізації населення мікрорайону «Русанівка» (Київ).

Майже при всіх центральних органів виконавчої влади працює одна чи декілька «гарячих ліній». За даними Урядового контактного центру, в останні місяці тільки на єдину Урядову «гарячу лінію» щотижня зверталися від 22 до 30 тисяч осіб.

Додаткову інформацію можна отримати:  тел.: (095) 336 01 55, e-mail: samoorg@ukr.net. Контактна особа: В’ячеслав Кіщенко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>