Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Як врахувати права та інтереси селян на Миколаївщині?

images2

 30 вересня 2014 г. у малому залі Миколаївської обласної державної адміністрації (вул. Адміральська 22, 4-й поверх, м Миколаїв) відбудеться круглий стіл на тему: «Виклики та можливості розвитку сіл в умовах реформування місцевого самоврядування». Програма круглого столу. 

До участі у цьому заході запрошені: депутати Миколаївської обласної ради; лідери громадських об’єднань, органів самоорганізації населення, науковці, журналісти Миколаївщини; представники районних державних адміністрацій, районних рад, органів місцевого самоврядування разом Миколаївського, Жовтневого, Снігурівського районів, а також представники органів районної влади та громадськості з м. Вознесенську, м Баштанка та Первомайськ, де протягом жовтня 2014 р відбудуться аналогічні регіоналі кругли столи. Їх учасники сформують пакет пропозицій органам місцевого самоврядування області та районів щодо змін/доповнень до обласної/відповідних районних цільових програм розвитку місцевого самоврядування відповідно до підходів «Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні» (затверджена розпорядженням КМУ №33-р від 1.04.2014р.).

 

Будуть обговорено основні виклики розвитку сіл Миколаївського, Жовтневого, Снігурівського районів Миколаївської області на старті реформи системи місцевого самоврядування та адміністративного устрою. Розглянуті практикита потреби у нормативно-правової та ресурсної підтримки нової політики реформ в сфері розвитку демократії участі. Фондом буде оголошено набір громадських активістів з відповідними сільськими головами на 2 серій чотирьохденних навчань у листопаді 2014 та січні 2015 р.. По їх результатам представники сільських територіальних громад (сільський голова + громадський активіст) протягом 2014-15 р.р. отримають грантову/консультативну підтримку проекту з налагодження громадського діалогу для досягнення спільних цілей розвитку територіальної громади села з врахуванням інтересів громад сіл. Також будуть презентовано інші можливості грантової, навчальної, консультативної підтримки ініціатив сільських громад.

 

У роботі круглого столу візьмуть участь голова Миколаївської обласної ради Тарас Кремінь, голова правління ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Михайло Золотухін.

 

Запрошуємо ЗМІ взяти участь у роботі круглого столу !!!

Початок реєстрації учасників 30 вересня ( вівторок) в 9-45. Початок роботи в 10-00.

 

Прес — служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

Тел./факс (0512) 47-38-70E-mail: fondnikol@gmail.com

*************************************************************************

Круглий стіл проводиться в межах проекту ММГО Фонд розвитку міста Миколаєва «Розвиток демократії участі у селах Миколаївщини» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та МФ «Відродження». Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Партнерами проекту є: Миколаївська обласна рада, Миколаївська обласна державна адміністрація, МБФ «Фонд громади Вознесенська», ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>