Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Нове життя для сміття.

musorВ місті Вознесенську організовано роздільний збір побутових відходів. Але більшість мешканців міста досі викидають сміття у спільний контейнер і не розділяють його на види, які можуть бути переробленні: скло, пластик, папір. Нерозуміючі масштабності проблеми, що через 10 років міське звалище буде переповнене і місту загрожуватиме екологічна криза, мешканці міста продовжують зневажливо ставитися до роздільного збору твердо-побутових відходів.

На сьогодні ОСН «Лідер» в рамках проекту «Нове життя для сміття», що реалізується за підтримки проекту «Молоді футбольні волонтери: спорт і волонтерство для Цілей розвитку тисячоліття» пропонує  привернути увагу мешканців міста до сортування та роздільного збору сміття — завдяки вторинному використанню сміття, а саме створення із нього – арт-обєктів. Жителі міста, а особливо учні шкіл зможуть зрозуміти та на власному досвіді переконатися, що тверді побутові відходи можуть не лише забруднювати місто, а навпаки – прикрашати його. Для цього планується створити 5 арт-об’єктів скульптур кота та лебедя, теплого светра для дерева, скульптури з жерстяних банок, стільців пеньків прикрашених мозаїкою з пластикових кришок. Кожен житель міста зверне увагу на таке не ординарне використання сміття та замислиться над своїм ставленням до чистоти в рідному місті.

Також проект передбачає значну волонтерську діяльність молоді, яка буду оздоблювати дизайнерські урни для сміття та встановлювати їх в громадських місцях, даруючи мешканцям міста ще одну зону гарного відпочинку та «живого» нагадування  про розумне ставлення до сміття.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>