Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Круглий стіл по впровадженню механізму контролю для представників ОСН

 Нещодавно  в рамках проект «Діючий механізм контролю для представників ОСН» у місті Вознесенськ пройшов круглий стіл на якому були присутні – представники влади і громадськості. Обговорення даного питання стало дуже дискусійним. Представники органів влади зацікавленні у вирішені проблеми сміття на території міста, однак правових можливостей вони поки не знаходять. Хоча через зміну складу відходів та у зв’язку з відсутністю культури з його поводженням дана проблема набирає обертів, погіршуючи санітарний стан мікрорайонів і стає причиною виникнення хвороб. Представники ОСНів та громадських організацій м. Вознесенська пропонували розробити та запровадити на місцевому рівні правовий механізм, який передбачатиме те що керівники ОСН в місті Вознесенськ матимуть можливість карати штрафом безвідповідальних людей, які викидають сміття в місцях загального користування, а саме виписувати протокол про адміністративне правопорушення.

   Круглий стіл показав, що всі присутні чудово знають свої власні повноваження, але всі по різному їх реалізовують, однак спільними зусиллями було прийнято рішення, яке задовольнило всі сторони обговорення — керівники ОСНів на початку входитимуть до складу адміністративної комісії, яка розглядатиме типові порушення з благоустрою. Представник ОСН «Лідер» — Володимир Трандафіл запропонував внести зміни до рішення виконавчого комітету Вознесенської міської ради. В якому активісти та керівництво мікрорайону будуть мати діючі важелі на порушників по перешкоджанню їм звозити сміття до своїх районів та робити стихійні сміття звалища.

Діяльність здійснюється ОСН «Лідер»  при підримці  проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»на тему :  Покращення представницької (адвокаційної)   діяльності ОСН у селах і містах Миколаївщини в партнерство з ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та грантової  підтримці МФ «Відродження» .

                                                                                        Керівник комітету ОСН «Лідер»

                                                                                        Володимир Трандафіл

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>