Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Створені ОСН Миколаївщини захистять права мешканців та інтереси громади

 

P1010458Для цього 20 представників органів місцевого самоврядування, неформальних рухів та громадських об’єднань з м. Миколаєва, м. Вознесенська, селища Казанка, сіл Новоодеського та Баштанського районів Миколаївської області нещодавно(26-27 листопада) навчались у дводенної «Школі громадянської дії». Незабаром у згаданих місцевих громадах будуть створено органи самоорганізації (ОСН). Пріоритетом їх діяльності буде представництво (адвокасі ) прав мешканців та інтересів громади. Вже розроблено адвокаційні компанії. Вони будуть реалізовано при консультативної підтримці «Ресурсного центру ОСН Миколаївщини», громадські приймальні якого діють у м. Миколаєві, м. Вознесенську, м. Баштанка, селище Врадіївка Миколаївської області.

Експерт Фонду Тетяна Золотухіна презентувала досвід діяльності ОСН м Миколаєва та м. Вознесенська, процедуру їх створення і легалізації та дієву методику захисту ОСН прав мешканців на якісні послуги ЖКГ.

 

 

Гарячим було обговорення доцільність трансформації неформальних ініціатив мешканців кварталів /мікрорайонів корабельного району м. Миколаєва та радянських квартальних комітетів м Вознесенська в ОСН.

Так, аргументом експерту з яким погодились городяни, став саме успішний досвід миколаївських ОСН «Ялти» з вирішення проблеми доріг і благоустрою селища та ОСН «Залізничне селище» з вирішення проблеми водовідведення та вознесенського ОСН «Перлина» гаю» з вирішення проблеми «нічийного кладовища». А селян створювати ОСН переконали можливості та загрози реформи децентралізації. Зокрема, саме ОСН малого села зможе мобілізувати необхідні для виживання/розвитку ресурси та захистити права громади села у нової територіальної громаді, що об’єднаю групу малих сіл. За галом агументи Фонду узагальнено у брошурі «Розвиток органів самоорганізації населення у містах та селах Миколаївщині»).

Зацікавив учасників начальний блок з проектної адвокаційної діяльності ОСН Результатом розбору кейсів «Формула успеха компаний гражданского действия (адвокаси)» та «Захист прав мешканців багатоквартирних будинків» http://www.frgn.mk.ua/wp-content/uploads/2014/11/tex%20bukl.pdf стали ідеї адвокаційних компаній учасників.

Всі випускники «Школи громадянської дії» отримають ресурсну підтримку подальших кроків зі створення та представницької (адвокасі) діяльності ОСН у селах та містах Миколаївщини.

Темою найближчого триденного тренінгу Школи 18-20 грудня буде «Місцеві бюджети людською мовою». Він допоможи отримати грантову підтримку чергового грантового конкурсу Фонду «Солідарні дії об’єднань громадян та місцевого бізнесу для ефективних бюджетів м. Миколаєва та Миколаївської області».

Чекаємо анкети-заявки  учасників до 17-00 14 грудня  2014 р.

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Тренінг проводитьсяврамкахпроекту «Покращення представницької діяльності органів самоорганізації населення у селах і містах Миколаївщини», якийреалізує МГОО «Фондрозвитку містаМиколаєва»впартнерстві зВГО «Асоціація сприяння самоорганізаціїнаселення» таза підтримкиМФ «Відродження».

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>