Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Формула спроможності НДО до представництва прав громадян та інтересів громад

 

DSC00798Стала предметом обговорення більш 30 представників недержавних організації (НДО) з м. Миколаєва, м. Вознесенська, м. Снігурівки та м. Южноукраїнська Миколаївської області, Скадовська Херсонської області. Круглий стіл відбувся 28 квітня 2015р у м. Миколаєві. Практики адвокасі НДО довели, що формулою успіху є виявлення реальних проблем мешканців, допомога в самоорганізації громадян, діалогу з органами місцевого самоврядування/державної влади та бізнесом/домогосподарствами для покрокового спільного вирішення проблеми.

Фото звіт 

 

 

Сергій Сідляр голова ОСН «Ялти» (м. Миколаїв) презентував історію побудови системи вирішення такої пріоритетної проблеми робітничого селища як санітарний стан та благоустрій. « З початку мешканці підтримали мою кандидатуру на посаду голови ОСН як такого, що вирішить найбільш болючу проблему селища — вивозу сміття. Ми змогли вирішити питання побудови сміттєвих майданчиків, побудови до них доріг, а головне при підтримці Фонду розвитку міста Миколаєва запроваджуємо нову систему вивозу ТПВ на основі угод між мешканцем та ОСН. Саме ОСН стане управителем житлового фонду в мікрорайоні в частині надання послуг з вивозу ТПВ»

Маргарита «Федорович» голова ОСББ «ЛЮМЄРА» (м Миколаїв) поділилась історією успіху вирішення проблеми прибудинкової території та капітального ремонту будинку за кошти міського бюджету та мешканців.

Роман Бєбінов голова ОСН «Перлина гаю» також підкреслив важливість вибору стратегії діяльності не тільки на основі вирішення нагальних проблем мешканців але і на готовності мешканців разом діяти. Таким спільними діями стало вирішення проблем: статусу/кордонів кладовища на території селища Пряме, водо забезпечення, пасажирського сполучення з центром міста, занятості молоді. Результатом стало прийняття міськрадою Вознесенська пакету рішень про виділення коштів міського бюджету, що були необхідні для упорядкування статусу /кордонів кладовища та побудови водяної свердловини. Презентація додається.

Ігор Спінул, керівник миколаївського НДО «Подолання поділився унікальним досвідом захисту законних прав людей, що звільнились з місць позбавлення волі та інтегруються у життя місцевих громад.

Дуже всіх вразили історії вознесенських НДО, що опікуються проблемами пенсіонерів (ВМГО «Волонтери») та молоді (ВМГКТ «Лицарська соколина козацька паланка» та «Клуб Мотобол»).

А історія боротьби за права на якісні пасажирські перевезення у м. Миколаєві стали справжнім відкриттям круглого столу (координатори — Євгенія Матейчук та Денис Барашкоський) Презентація додається

 

Учасники круглого столу ініціювали створення мереж НДО за напрямками:

ЖКГ, благоустрій, енергоефективність та санітарний стан міст;

захист соціальних/громадянських прав та допомога вразливим категоріям мешканців (внутрішні тимчасові переселенці, громадяни що звільнились з місць позбавлення волі, пенсіонери, молодь та інш);

представництво інтересів місцевих громад а також громад мікрорайонів, вулиць при формуванні та реалізації місцевих програм соціально-економічного розвитку;

запровадження прозорого та ефективного місцевого бюджету.

 

У 2015-16 році Фонд розвитку міста Миколаєва і далі продовжить просування формули успіху громадянської дії шляхом ресурсної (грантової, навчальної консультативної) допомоги НДО Миколаївщини. Запрошуємо громадських активістів у «Школу громадянської дії» та громадську приймальню з питань представництва законних прав та інтересів громадян.

 

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Вул. Севастопольська 15 кв 3. м. Миколаїв,

Email: fondnikol@gmail.com . Тел./факс: (0512) 47-38-70.

 

Круглий стіл проведено в рамках проекту ММГО Фонд розвитку міста Миколаєва «Розвиток спроможності НДО Миколаївщини» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні та МФ «Відродження». Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. Партнерами проекту є: ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення», БФ «Фонд громади Вознесенська», Вознесенська ГО «Агентство економічного розвитку».

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>