Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Громада обговорювала покращення надання адміністративних послуг на Доманівщині

unnamed29 квітня 2015 року в Доманівці відбулося друге громадське обговорення реформи адміністративних послуг, організатором якого виступила ГО «Фонд розвитку громади селища Доманівка».

 

Проведення громадського обговорення відбувалось в рамках проекту «Залучення громадськості до реформування системи надання адміністративних послуг на Миколаївщині» і вже стало доброю традицією і є одним із ефективних механізмів участі громадськості у вирішенні проблем громади.

 

Темою чергового засідання стало обговорення стану реалізації реформи системи надання адміністративних послуг та планування поліпшення діяльності ЦНАПу (Центру Надання Адміністративних Послуг).

 

Позитивним є те, що в засіданні Клубу взяли участь  представники райдержадміністрації і селищної ради, громадських організацій і депутатського корпусу, активні мешканці.

 

Під час даного засідання, так як і попередніх, для більш ефективного та результативного обговорення застосовуються інтерактивні методики. При плануванні діяльності ЦНАПу застосовувалась методика «Килимок ідей». Учасники в групах виписали проблеми, які є на сьогоднішній день, потім конкретні дії по їх вирішенню і визначили послідовність запропонованих дій.

Присутні активно обмінювались думками та випрацювали пропозиції, які будуть передані на розгляд робочій групі при Доманівській райдержадміністрації.

Наприкінці зустрічі усі присутні дійшли спільного висновку, що центри надання адміністративних послуг мають стати універсальним, зручним місцем, в якому ми зможемо швидко та без проблем  отримати послуги , які надаються органами державної влади та місцевого самоврядування. Обговорення пройшло в теплій та не вимушеній атмосфері.

Обговорючи стан реалізації реформи системи надання адміністративних послуг постала ще одна існуюча проблема, яку необхідно терміново, спільно вирішувати – добровільне територіальне об’єднання громад. Тому, присутні домовились про включення активу Клубу громадського діалогу до робочої групи при райдержадміністрації, яка працює над цим питанням. Також заплановано проведення спільної, виїзної інформаційно-просвітницької кампанії в громадах з роз’яснення методики та вигод для жителів сіл при об’єднанні територіальних громад.

***

Проект «Залучення громадськості до реформування системи надання адміністративних послуг на Миколаївщині». реалізується у партнерстві з Вознесенською міською громадською організацією «Агентство економічного розвитку» та ГО “Фонд розвитку міста Миколаєва” рамках проекту «Посилення спроможності місцевих ОГС в Миколаївській та Херсонській областях», який реалізується МО «Нова генерація» у партнерстві з «Центром сприяння громадянській участі» та «Інститутом аналізу політики та стратегій» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>