Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ОСН «Перлина Гаю» вирішив ще одну проблему жителів мікрорайону Прямого

   OSN_2З 2012 року у мікрорайоні Пряме постала гостра проблема переповнення місцевого кладовища, тому захоронення почали робитися з порушенням інструкції про порядок поховання і моральних норм (нові захоронення робилися між рядами, між могилами та під сіткою).

Орган самоорганізації населення «Перлина Гаю» — представницький орган мікрорайону Пряме, прийняв рішення вирішити поставлену проблему. Для цього ОСН провів ряд загальних зборів серед жителів мікрорайону, громадських обговорень за участю посадових осіб міської ради з метою детального аналізу проблеми, вироблення конкретних пропозицій і впровадження їх.

В результаті активних дій громади Прямого міська рада прийняла рішення щодо виділення коштів на оплату робіт з виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі в постійне користування під кладовище мікрорайону Пряме.

Були виділені кошти на легалізацію місцевого кладовища, розпочався процес землевідведення і визначені нові межі кладовища по проекту. Але проходив час, а межі кладовища залишались на місці. Тому громада мікрорайону вирішила не чекати дій від влади, враховуючи складну ситуацію з місцевим бюджетом і в країні взагалі, а почала займатися самостійним пошуком можливостей для розширення кладовища.

В результаті ряду франдрайзінгових компаній, пошуку ресурсів, численних переговорів і листів запитів від ОСН «Перлина Гаю», залучення матеріальних та людських ресурсів , ми досягли своєї мети — розширили кладовище майже вдвічі.

В цьому процесі нам допомагали дуже багато людей і організацій, яким висловлюємо щиру подяку.

Зокрема хочемо подякувати:

— в першу чергу самим мешканцям мікрорайону, які долучалися до суботників і зробили свій грошовий внесок на розширення кладовища. В 2013 році на потреби розширення було зібрано 1810,00 грн., з них витрачено: 1100 грн. – сітка, 500 грн. – послуги трактора по вивозу сміття, 125 грн. – спилювання чагарників для під’їзду трактора, 65 грн. — робочі рукавички, 20 грн. — пакети для сміття.

— магазину «Господар» (Кок М. М.) – за знижку при придбані сітки для розширення межі кладовища.

— Крету Юрію Всеволодовичу – за викорчовування чагарників бульдозером.

— ВАТ «Зелений Гай» — за надані стовпи і за буріння ямок під них.

— керівному складу військовій частині А 2734 — за надану допомогу.

Особлива подяка мешканцям Прямого, які приймали участь в суботнику 4 квітня 2015 року по безпосередньому розширенню кладовища, а саме: Прихід Василю, Черевко Адаму, Вшивкову Петру, Вовчуку Олександру, Петелько Дмитру, Альберт Олександру, Бодюл Дмитру, Мілєвої Тетяни, Бебінової Віри.

Орган самоорганізації населення «Перлина Гаю» ще раз доводить, що якщо є проблема то не потрібно сидіти і чекати від когось допомоги, потрібно самоорганізовуватися і вирішувати проблему самостійно, використовуючи потенціал громади.

В наш нелегкий час, коли з кожним роком місцевий бюджет і, взагалі, бюджет країни с кожним роком стає все менше і менше — не потрібно впадати у відчай і думати, що розвитку не буде, потрібно думати по новому — грошей немає, але більшість ресурсів нікуди не ділися. І діяльність ОСН «Перлина Гаю» показала, як без копійки бюджетних коштів можливо зробити велику, важливу справу.

Керівник комітету ОСН «Перлина Гаю» Бебінов Роман

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>