Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Новітні медіа можуть допомогти в реформуванні системи адміністративних послуг.

unnamedДо такого висновку прийшли учасники майстер-класів по використанню сучасних медіа каналів в роботі органів влади, які пройшли 9 та 12 червня в місті Миколаїв. Повчитися роботі з новими медіа зібралися працівники центрів надання адміністративних послуг та відділів інформаційної політики з дев’яти районів Миколаївської області.

В ході обговорення можливостей створення офіційних сторінок органів влади у мережі Фейсбук, учасників дуже цікавило нормативне врегулювання цього питання. Представники райдержадмінстрацій були впевненні, що до появи відповідної норми в законодавстві вони не можуть використовувати можливості новітніх медіа. Але після огляду офіційних сторінок центральних органів влади таких як: адміністрація президента, кабінет міністрів України, обласних державних адміністрацій,  стало зрозуміло, що зовсім необов’язково чекати законодавчого врегулювання щоб вже сьогодні ставати ближчими до людей за допомогою новітніх каналів донесення інформації.

Крім соціальних мереж, учасники дізналися про інші можливості, які дозволяють без додаткових капіталовкладень значно підвищувати ефективність роботи органів влади. Робота з мапами Google була представлена на прикладі мапи адміністративних послуг Миколаївської області —  https://goo.gl/Acvk6R  створеної громадською організацією «Агентство економічного розвитку», для підвищення поінформованості громадян про нові місця отримання адміністративних послуг.

Окрему увагу було приділено можливостям YouTube каналів. Як повідомив голова правління громадської організації «Агентство економічного розвитку», Аверков Сергій – «Наша організація зараз в процесі створення серії відео інструкції по заповненню основних форм і бланків заяв на отримання адміністративних послуг реєстраційної служби. Ці матеріали будуть актуальні і корисні для всіх центрів надання адміністративних послуг області і не тільки, а ті хто використовуватимуть новітні медіа зможуть отримати цю інформацію одразу після того як ми її опублікуємо.»

Основну увагу було зосереджено на роботі з мережею Фейсбук.   Враховуючі, що в усіх райдержадмінстарціях  відсутні офіційні сторінки в мережі, а більшість учасників не мали профілів в Фейсбуці, було проведено огляд процедури створення профілів користувачів, офіційних сторінок державних установ та спільнот.   В ході практичної роботи учасники потренувались у:

  • збільшенні підписчиків сторінки;
  • поширенні інформаційних матеріалів, відео та фото;
  • надання прав адміністратора, редактора та модератора сторінки;
  • створення подій та залучення до них учасників.

В підсумку учасники погодились, що в майбутньому новітні медіа технології активно увійдуть в роботу органів вади всіх рівнів, а для того щоб це відбулося починати потрібно вже сьогодні, тим паче всі необхідні умови для цього є: наявність комп’ютерної техніки та доступу до мережі Інтернет,  відповідальних спеціалісти по зв’язкам з громадськістю і головне відсутність потреби у додатковому фінансуванні. Отож знання отриманні під чс майстер-класу мають стати першим кроком у впровадженні новітніх медіа в роботу органів влади в Миколаївській області.

***

Майстер-клас проходив в рамках проекту «Посилення спроможності місцевих ОГС в Миколаївській та Херсонській областях», який реалізується  МО «Нова генерація» у партнерстві з «Центром сприяння громадянській участі» та «Інститутом аналізу політики та стратегій» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>