Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

ММГО «Фонд розвитку м.Миколаєва» допоможе у вирішенні земельних конфліктів в Миколаївській області

41988116 липня 2015 року почався захист земельних прав громадян, який забезпечує  Центр юридичних послуг. ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», організовує безкоштовну юридичну допомогу для сільських та міських жителів з земельних питань .

Мета програми: Налагодити систему правової просвіти і надання первинних та вторинних юридичних послуг, забезпечити рівні можливості доступу до правосуддя у сфері прав власності на землю українським власникам земельних паїв, особистих селянських та фермерських господарств Миколаївщини. Робота проводиться Центрах надання вторинних юридичних послуг (ЦВЮП) у сфері прав власності на землю.

Земельні конфлікти є актуальними не лише для мешканців сільської місцевості, але і для городян: приватний сектор, прибудинкові території багатоповерхівок теж потерпають від незаконного поводження з боку бізнесу чи влади.

Форми діяльності Центру юридичних послуг Миколаївської області:

1) Безкоштовна юридична допомога (первинна та вторинна) в Центрі; прийом громадян в районних центрах та робота виїзної громадської приймальні по селах;

2) Просвіта громадян щодо земельних прав та провозахист;

3) Широка інформаційна кампанія;

4) Моніторинг порушення земельних прав.

Типові порушення земельних прав та земельні конфлікти, які потребують втручання юристів та правової допомоги нашим громадянам:

1) обмеженнях права на землю, земельну ділянку

2) перешкоджання у здійсненні права на землю – приватизації земельної ділянки

3) ошукання селян під час здачі в оренду їхніх земельних ділянок

4) порушення прав селян під час «роботи» з власною земельною ділянкою — купівлі, продажу, відчуження, заповіту, спадщини, межових спорів

5) заподіяння збитків землевласникам та землекористувачам

6) порушення пільг для окремих категорій громадян по сплаті земельного податку

7) порушення законних процедур при зміні цільового призначення землі

8) проблеми землеустрою в інтересах громадян як приватного сектору, так і порушення мінімального розміру земельної ділянки біля багатоквартирних житлових будинків

9) не видання (або затягування часу) відповідного Акту чи не прийняття Рішення різними установами виконавчої влади або суду.

Центр юридичної допомоги — м. Миколаїв
Адреса: ул. Севастопольская 15, офис 3
Тел,.: тел.\факс: (0512) 47-38-79, тел.: 47-34-79.
E-mail: fondnikol@gmail.com 
Графік роботи: Вт-Чт, 9.00-16.00г., Пт — виїзд в райони

 ______________________________________________________________________
Цей розділ «Земельні права» підтримується в рамках проекту ХОО КВУ «Земельні права: консультування, правозахист та вирішення земельних конфліктів на півдні України»,  що стало можливим завдяки підтримці американського народу, наданій через USAID. Зміст матеріалів  даного розділу необов’язково співпадає з поглядами Агентства США з міжнародного розвитку, Проекту USAID АгроІнвест або уряду Сполучених Штатів Америки.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>