Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Енергозбереження та економія бюджетних коштів — взаємозв’язок.

20150820_1140581

Громадською організацією «Фонд ініціативного розвитку», 20 серпня, в приміщенні Миколаївського регіонального Центру підтримки бізнесу було проведено круглий стіл на тему: «Перспективи впровадження ресурсо та енергозберігаючих технологій з метою підвищення ефективності використання бюджетних коштів у бюджеті 2016р.»


Круглий стіл був організований з метою висвітлення результатів моніторингу використання бюджетних коштів за міськими програмами енерго і ресурсозбереження в ЖКГ м. Миколаєва.

Зокрема,  обговорювалися рекомендації для головних  розпорядників коштів  щодо підвищення прозорості місцевого бюджету.

Також були розглянуті фактичні можливості скорочення бюджетних витрат за рахунок економії споживання ресурсів. Технічними консультантами ГО «Фонд ініціативного розвитку» було презентовано пілотний проект скорочення споживання електроенергії за рахунок компенсації реактивної потужності, на одному з об’єктів Управління охорони здоров’я.  Розрахункова окупність проекту — 6 місяців. За результатами проекту — щорічна економія електроенергії на суму — 59 588грн. (зі збільшенням вартості тарифів, сума щорічної економії буде зростати).

Учасниками круглого столу було прийнято рішення:

  1. рекомендувати цей проект головному розпоряднику — Управлінню охорони здоров’я для включення до бюджетного запиту 2016р;
  2. написати звернення до міської влади з пропозицією ініціювати бюджетну програму з енергозбереження у малій в енергетиці з метою скорочення щорічних бюджетних витрат на оплату електроенергії.

Аналітична записка по проекту 

Учасники круглого столу:

Представники місцевих НДО Миколаївщини; Представники головних розпорядників коштів городского бюджету; Представники бізнесу та иніциативни громадяни, яки займаються просуванням енергозберігаючих технологій; Консультанти проекту; Представники місцевіх ЗМІ Миколаівщини.

 

_________________________________________________________

Проект реалізується в рамках конкурсу малих грантів «Солідарні дії об’єднань громадян та місцевого бізнесу для ефективних бюджетів м. Миколаєва та Миколаївської області», організованого НГОО Фонд розвитку Миколаєва, і фінансується за рахунок коштів NED (Вашингтон, США)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>