Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

АНОНС КРУГЛОГО СТОЛУ З ДОБРОВІЛЬНОГО ФОРМУВАННЯ СПРОМОЖНИХ ТЕРІТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД НА МИКОЛАЇВЩИНІ

4fb4a3db6e3cf16 вересня 2015 г. у малому залі Миколаївської ОДА (вул. Адміральська 22, 4-й поверх, м. Миколаїв) відбудеться круглий стіл на тему: «Дієва самоорганізація та участь селян у формуванні спроможних територіальних громад на Миколаївщині. Виклики, практики, перспективи». Представники місцевих громад з більшості районів області, обласної влади та експерти обговорять виклики, практики, перспективи та нагальні для формування спроможної громади сервіси/ресурси. Буде сформовано пакет пропозицій до нової обласної програм реформування та розвитку місцевого самоврядування на 2016-17 роки. Програма круглого столу додається.

Учасники заходу спробують відповіти на три питання: «Що заважає реалізувати принцип добровільності при формуванні спроможних територіальних громад? та «Що потрібно з цім робити на місцевому рівні, обласному та національному? Як врахувати права та інтереси селян на Миколаївщини в умовах реформ?

Будуть розглянуті практики дієвої самоорганізації та участі мешканців у вирішенні актуальних проблем сіл на прикладі с.м.т Казанка, сіл Баштанського і Кр. Озерського районів, м. Вознесенськ, м. Снігурівка та інш.

Організаторами круглого столу будуть представлені можливості ресурсної (навчальної, грантової) підтримки громадських ініціатив з формування спроможних територіальних громад. Так буде представлено:

щорічний обласний конкурс проектів та програм розвитку місцевого самоврядування у 2015 році. Прийом проектів, заявок та конкурсної документації триватиме до 1 жовтня 2015 року http://www.oblrada.mk.ua/index.php/3630-ogolosheno-konkurs,

-Можливості інвестиції від Державного фонду регіонального розвитку на 2017 р.

Сервіси «Ресурсного центру місцевої демократії», що діятиме на базі Фонду за підтримці МФ «Відродження» та інших міжнародних донорів у 2015-16 роках.

 

Круглий стіл відкриє триденний Форум: «Спроможні територіальні громади Миколаївщини» та є черговим заходом трирічного проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» (ФРММ) при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення №7 Миколаївської облради від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївщини на період до 2020 року».

У роботі круглого столу також візьмуть участь голова Миколаївської обласної ради Володимир Луста, голова правління ФРММ Михайло Золотухін.

Запрошуємо ЗМІ взяти участь у роботі круглого столу !!!

Початок реєстрації учасників 16 вересня (середу) в 9-45. Початок роботи в 10-00.

Прес- служба ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» Тел./факс (0512) 47-38-70

—————————————————————————————————————————————-

Круглий стіл проводиться в рамках проекту ММГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Розвиток демократії участі у селах Миколаївщини» за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні та МФ «Відродження». Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. Партнерами проекту є: Миколаївська обласна рада, Миколаївська обласна державна адміністрація, ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>