Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

100 % об’єднаних територіальних громад Миколаївщини тепер має Статут!

image23.12.15Нещодавно, 21 грудня 2015 р. ІІІ  сесія першого  скликання Куцурбської об’єднаної територіальної громади одноголосно затвердила Статут.  «Куцурубської сільської ради об’єднаної територіальної громади». Після реєстрації в органах юстиції мешканці сіл Коцеруба та Іванівка разом матимуть дієвий механізм участі у місцевому самоврядуванні та представництва своїх прав і інтересів.

На запрошення сільського голови Інни Копійки та секретаря сільради Любові Федорової у  роботі т сесії взяли участь експерти Офісу реформ у Миколаївської області Таміла Бугаєнко і Олександра Ментель та голова правління ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», заступник голови правління ВГО «Асоціація сприяння саморганізації населення» Михайло Золотухін, що разом надають фахову підтримку формуванню та розвитку першій об’єднаній територіальній громаді Миколаївщині.

На Миколаївщині поки добровільно створено лише одна об’єднана територіальна громада  сіл Куцуруба та Іванівка, що у жовтні обрала свого  голову та депутатів місцевої ради. Також здійснено державну реєстрацію  органу місцевого самоврядування як юридичної особи публічного права, а Державна казначейська служба в Очаківському районі ії включила до Єдиного реєстру розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів.

Тепер громада пройшла усі етапи задля можливості реалізувати права і обов`язки юридичної особи публічного права та  взяла на себе повну відповідальність за стан на своїй території, вирішення питань місцевого розвитку,  добробуту кожного члена громади на основі механізмів демократії участі та самоорганізації мешканців.

Ресурсна підтримка добровільного формування спроможних територіальних громад на Миколаївщині триває!

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

—————————————————————————————————

Розробці Статуту об’єднаної територіальної громади допоміг «Ресурсний центр самоорганізації та демократії  участі», що діє на базі ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»  при методичної підтримки ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення» та фінансової МФ «Відродження». Надійним партнером Ресурсного центру є Офіс Реформ у Миколаївській області.

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>