Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Солідарні дії громадськості та бізнесу не допустять появи нових «золотих батонів» на Миколаївщини

IMG_20160331_134202Методам контролю місцевих бюджетів нещодавно (24-25 та 30-31 березня 2016 р.) вчились у «Школі громадянської дії» 46 представників об’єднань громадян та місцевого бізнесу з м. Миколаєва, м. Вознесенську м. Первомайську м. Н.Одеса та сіл Баштанського, Очаківського, Жовтневого, Врадіївського, Н. Одеського районів Миколаївщини. Випускники навчань та інші місцеві партнерства об’єднань громадян та бізнесу з місцевих громад Миколаївської області мають можливість отримати грантову підтримку своїх проектів від ГО «Фонду розвитку міста Миколаєва».

Експерт Фонду, керівник Миколаївської громадської приймальні УГСПЛ Тетяна Золотухина людською мовою розповіла про місцевIMG_20160324_154908ий бюджетний процес, методики громадського моніторингу оцінки його ефективності та просування моніторингових досліджень. Презентовано історії 5-ти його грантерів подібного конкурсу 2015 р., – учасників всеукраїнського «Партнерства за прозорі місцеві бюджети», що у брошурі

Так висновки досліджень Фонду та його грантера — ГО «Асоціація юристів «Правозахист» підтверджено аудитом фінансової діяльності Департаменту ЖКГ Миколаївської міськради за три роки, що здійснила Державна фінансова інспекція (ДФІ) у Миколаївської області. За рекомендаціям досліджень та аудиту ДФІ миколаївській міській голова Олександр Сєнкевич відмінив результати тендерів на обслуговання зелених насаджень міста у 2016 р,. а міськрада  ініціювала приведення у відповідність до вимог чинного законодавства України місцевих бюджетних та цільових програм. Повний висновок ДФІ на http://frgn.mk.ua/?p=8024.

А реалізація грантового проекту грантера Фонду — ГО «Федерації асоціацій малого та середнього бізнесу» — дозволила зменшити суму закупівлі послуги з транспортування померлих громадян до бюро санітарно — медичної експертизи (СМЕ) на 81252, 81 грн (з 1731 847,14 грн. на 2014р. до 1650594, 33 грн.

 

Також Тетяна Золотухіна провела практикум з моніторингу тендерних закупівель на офіційному порталі https://tender.me.gov.ua/ та тренінг з складання заявок на згаданий грантовий конкурс Фонду.

 

До 15 квітня 2016 р. чекаємо проекти від місцевих партнерств!

 

Прес-служба  ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

__________________________________________________________________

Навчання відбулось в рамках проекту «Ефективність і прозорість місцевих бюджетів під контроль громад» який реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки NED (м. Вашингтон, США).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>