Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Коштів Вознесенського бюджету не вистачає…

  • Перше засідання робочої групи 25.05.2016 016Кожна територіальна громада має свій власний бюджет –хто більший, хто менший.
  • Незалежно від розміру бюджету, коштів все одно не вистачає, тому надзвичайно важливо аби у процесі підготовки та виконання бюджету ми, громада міста Вознесенська, пам’ятали декілька простих речей:

1.-«гроші йдуть до грошей», не вкладаючи кошти в розвиток, не варто сподіватись на їх зростання у майбутньому;

2.-хто копійку не цінує, сам і рубля не вартий –витрати мають бути розумними та виправданими, лише тоді вони ефективні;

3.-знання породжують правильні рішення –лише знаючи особливості бюджетної системи,формування та витрачання бюджету, можна впливати на місцевий розвиток та якість життя у громаді.

Саме про це йшла мова на першому засіданні робочої групи, яке провела новостворена громадська організація «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії», 25-26 травня  2016 року.

Серед членів робочої групи – депутати міської ради,голови органів самоорганізації населення, лідери громадських організацій.

 

Члени робочої групи ознайомилися з презентацією «Що ми знаємо про бюджет міста», обмінялися думками щодо цільового використання коштів міського бюджету, висловили свою думку щодо важливості участі громадян в бюджетному процесі – починаючи з формування запитів до проекту бюджету на наступний рік, участі в громадському обговорення проекту міського бюджету та закінчуючи контролем громадськості  за його виконанням.

Головний висновок робочої групи — врахування громадської думки в процесі планування бюджету дасть змогу спрямувати його ресурси на фінансування тих послуг, які є пріоритетними для населення.

  Депутат  міської ради Олександр Ніколенко.

____________________________________________________Захід відбувся     в рамках проекту «Ефективність і прозорість місцевих бюджетів під контроль громад» який реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки NED (м. Вашингтон, США).

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>