Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

У м. Миколаєві буде конкурсна модель безоплатної правової допомоги

DSC01263Таке рішення нещодавно одноголосно прийняла робоча група миколаївського міського голови з питань підготовки пропозицій щодо створення спеціалізованої установи з надання безоплатної первинної правової допомоги у м. Миколаєві за результатами обговорення напрацювань аналітичного дослідження  команди проекту «Формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві та м. Вознесенську».

Фото-звіт

У засіданні робочої групи взяли участь 10 з 17 членів робочої групи. Це представники миколаївських організацій громадянського суспільства; юридичного департаменту миколаївської міської ради; першого та другого миколаївських центрів БВПД, КУ «Агенція розвитку Миколаєва» а також голова постійної депутатської комісії миколаївської міської ради Олександр Малікін.

Учасники засідання по-черзі представили своє бачення щодо проаналізованих у дослідженні чотирьох альтернативних варіанті надання БППД у м. Миколаєві та м. Вознесенську, а саме:

  • через створення спеціалізованої комунальної установи,
  • через розширення діяльності вже існуючої комунальної установи, вид послуг якої супутній до значених завдань,
  • через створення комунального підприємства,
  • та через застосування механізму аутсосингу (передача завдання та процесу надання послуг безоплатної первинної допомоги на виконання зовнішнім організаціям на конкурсній основі).

Також своєю експертною думкою поділились представники головного територіального управління юстиції у Миколаївської області та ЦБС м Миколаєва  ім. Кропивницького.

Робоча група одноголосно визнала найбільш привабливою конкурсну модель надання БПД та доручила заступникам голови робочої групи  директору ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» Михайлу Золотухіну та заступнику директора юридичного департаменту Миколаївської міської ради Світлані Летучої розробити пакет проектів місцевих нормативно-правових актів, для їх розгляду робочою групою на своїх липневих засіданнях.

Так на початку липня робоча група миколаївського міського голови Олександра Сенкевичу запропонує громаді м. Миколаєва відповідне нормативно-правове забезпечення конкурсної моделі безоплатної первинної правової допомоги.

Керівник проекту: Михайло Золотухін, директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

____________________________________________________________________________

Аналітичне дослідження було проведено в рамках проекту «Формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві та м. Вознесенську, що реалізує громадська організація «Фонд розвитку міста Миколаєва» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» Міжнародного фонду «Відродження» та Канадського бюро міжнародної освіти Уряду Канади.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>