Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Допомога місцевим громадам Миколаївщини

nikolaev_konturЗапрошуємо представників органів місцевого самоврядування та громадських активістів навчитись спільному вирішенню проблем виживання місцевих громад на тренінг курсі:

-триденне навчання з 29 вересня по 01 жовтня 2016 р. та для сільських голів, секретарів сільрад, представників ініціативних груп сіл зі створення об’єднаних місцевих громад.       Попередня програма тренінг курсу додається.

 

-триденне навчання з 10 по 12 листопада 2016 р. та для представників об’єднань громадян та ініціативних груп зі створення об’єднаних місцевих громад.

                 Попередня програма тренінг курсу додається.

У програмі навчання — роз’яснення «людською мовою»:

  • Нових вимог законодавства України для сіл/селищ, що планують добровільно об’єднатись у спроможну місцеву громаду. Зокрема, практичних питань формування довготермінової стратегії, перспективних планів розвитку; особливості формування бюджету, виконання делегованих повноважень та роботи виконавчого апарату.
  • Значення місцевої демократії для залучення грантів/інвестицій у формування та розвиток місцевої громади. Зокрема, практикум розробки проектів та заявок на отримання грантів.
  • Захист прав та інтересів мешканців сіл при формуванні та реалізації програми соціально-економічного розвитку/бюджету об’єднаної громади.

По результатам навчання представники 10 відібраних пілотних місцевих громад (сільський голова, депутати сільрад. громадські активісти) разом спланують адекватні спільні кроки мобілізації ресурсів місцевих громад і донорів та протягом 2016 р.-17 років отримають відповідну консультативну підтримку від експертів ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Навчання відбудеться у конференц-залі готелю «Турист». Витрати на харчування, проживання та проїзд (автобус, поїзд класу не вище купе) здійснює Фонд.

Кількість учасників обмежена. При надходженні анкет, що перевищує можливості проекту, буде застосована конкурсна процедура відбору учасників.

Чекаємо анкети – заявки на Школу до 17-00  26 вересня 2016 р.

Тел./факс. (0512) 47-38-79 або E-mail: fondnikol@gmail.com.  Анкета додається.

 

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

——————————————————————————————————————

Тренинг-курс  відбудеться в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієва місцева демократія  у селах і містах Миколаївщини» за підтримки МФ «Відродження».

Навчання є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується Фондом  при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>