Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Триває створення Стратегічного плану Куцурубської об’єднаної громади 2016- 2026р.

dsc01452Перші результати роботи зі створення цього важливого управлінського документу 6 вересня 2016р обговорили на засіданні Стратегічної ради Куцурубської сільської територіальної громади представники  органів місцевого самоврядування, комунальних установ першої на Миколаївщини Куцурубської об’єднаної громади,  громадських експертів ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ), Офісу розвитку Миколаївщини.

 

Головною метою розроблення СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ КУЦУРУБСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ до 2026 р. має бути формування нового бачення сталого місцевого розвитку громади в умовах децентралізації та процесів добровільного об’єднання громад, спільно з реалізацією завдань кардинального покращення якості життя мешканців,  через комплексну зміну системи управління громадою, підвищення конкурентоспроможності місцевої економіки, інвестиційної привабливості, якості життя селян, через ефективне використання ресурсів та реалізацію узгоджених інтересів влади, громади та бізнесу.

 

Після аналізу ресурсної бази, обговорення місії, бачення об’єднаної громади розроблено базову версію Стратегії розвитку Куцурубської об’єднаної громади. Підсумком наради стало погодження базової версії проекту Стратегії, її ключових елементів місії, бачення та стратегічні цілі розвитку громади на найближчі 10 років.

 

Визначення бачення майбутнього є відносно тривалим елементом самоідентифікації громади і може в значній мірі бути основою єдності окремих членів громади та її мотиваційним чинником.

На підставі аналізу наявного економічного та соціального потенціалу сіл Куцурубської об’єднаної територіальної громади, аналізу сильних та слабких сторін, а також загроз та можливостей,  визначено місію та бачення розвитку сільської громади:

 

Куцурубська сільська громада розвиватиметься, щоб стати:

соціально-орієнтованою громадою, що створює найкращі умови для селян, щоб жити, працювати і відпочивати завдяки прогресивному та інтегруючому керівництву;

сучасною самодостатньою громадою, що розвиває свою інфраструктуру, забезпечує високий культурний та духовний розвиток населення;

комфортною громадою, яка, завдяки ефективному керівництву, досягла високої якості життя для всіх своїх громадян, які мають сильне почуття гордості і впевненості в майбутньому.

 

Та вже і на даний час результати першого етапу розробки Стратегії, а саме анкетування мешканців громади щодо визначення пріоритетних проблем знайшло відображення в політиці місцевого самоврядування громади. Так за результатами опитувань:

  • Створено сайт об’єднаної громади http://kutsurub.at.ua
  • Куцурубська сільська рада прийняла рішення щодо удосконалення роботи Куцурубської Школи мистецтв з метою належної організації процесу надання знань, формування вмінь і навичок з різних напрямів позашкільної освіти, розвитку інтелектуальних і творчих здібностей.

Наразі триває процес узгодження оперативних цілей та конкретних заходів реалізації. Попереду обговорення проекту Стратегії на загальних зборах мешканців сіл, що об’єднались в громаду.

Фото у залі засідання

 

 

Тетяна Золотухіна,

ГО «Фонд розвитку м.Миколаєва»

Тел. (0512) 47-38-79

 

———————————————————————————————————————

Засідання відбулося на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської обласної ради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ): «Куцурубська об’єднана громада як дієва демократична модель стратегічного розвитку» за підтримки програми «Демократична практика» МФ «Відродження».

Партнери проекту: Сільська рада Куцурубської об’єднаної територіальної громади; Департамент економічного розвитку; торгівлі та туризму Миколаївської ОДА; дорадчий орган при Миколаївської ОДА «Офіс розвитку  Миколаївщини»; Миколаївська обласна рада; Обласна газета «Южная правда»; ТРК «МАРТ»; ГО «Центр досліджень місцевого самоврядування та розвитку громад» (м. Одеса); Перший Миколаївській центр безоплатної вторинної правової допомоги.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>