Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Адвокаційні проекти миколаївських NGO отримали муніципальні гранти

images2Цими днями стали відомі 4 переможці першого в Україні міського конкурсу проектів, що спрямовані на розробку та просування дієвих механізмів участі городян в управлінні містом та оптимізації системи надання адміністративних послуг. Всі вони отримають фінансування з коштів бюджету м. Миколаєва та реалізують ініціативи до кінця 2016 р. в рамках міської Програми розвитку місцевого самоврядування у місті Миколаєві на 2016-2018 роки.

У серпні поточного року виконавчим комітетом Миколаївської міської ради було оголошено другий конкурс проектів, розроблених інститутами громадського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка з міського бюджету.

Відповідно до специфіки цільової програми пріоритетами конкурсу у 2016 році стали:

—  проекти, спрямовані на роз’яснення механізмів участі громадян у формуванні міської політики (зокрема, розробка та виготовлення наочних матеріалів щодо порядку проведення громадських слухань, зборів за місцем проживання, подання електронних петицій тощо);

— проекти, спрямовані на роз’яснення ролі органів самоорганізації населення у вирішенні актуальних питань розвитку окремих територій (на рівні будинків, кварталів, вулиць, мікрорайонів), в тому числі як механізму контролю за наданням житлово-комунальних послуг (проведення семінарів, тренінгів для городян, розробка та виготовлення методичних матеріалів щодо діяльності органів самоорганізації населення);

—  проекти, спрямовані на популяризацію ЦНАП для отримання городянами якісних публічних послуг.

На розгляд конкурсної комісії було подано шість проектів від п’яти громадських організацій. Однак напередодні публічного захисту громадськими інституціями запропонованих проектів громадська організація «Всеукраїнська правозахисна група «Верховенство права» зняла свої два проекти з участі у конкурсі на підставі можливого конфлікту інтересів.

Конкурсна  комісія розглянула та оцінила надані конкурсні пропозиції за рейтинговим принципом. Однак, враховуючи суспільну важливість виконання заходів, запропонованих розробниками проектів, члени комісії прийняли рішення профінансувати реалізацію всіх проектних пропозицій в межах бюджету конкурсу:

  1. Проект «Адміністративні послуги для миколаївців — доступ відкрито!»,  розроблений Миколаївським міським благодійним фондом МЕТА «Від спільного бачення – до спільних дій», який набрав 458 балів (очікуване бюджетне фінансування проекту — 14875 грн.).
  2. Проект «Сприяння участі громадян у формуванні місцевої політики в місті Миколаєві», запропонований Центром соціально-економічних та політичних досліджень і технологій «Перспектива», який набрав 445 балів (очікуване бюджетне фінансування проекту — 26975 грн.).
  3. Проект «Миколаєву реальне самоврядування», розроблений громадською організацією «Центр антикорупційних розслідувань», який набрав 397 балів (очікуване бюджетне фінансування проекту – 13150 грн.).
  4. Проект «Твої можливості в управлінні містом», представлений Благодійним фондом «Пані», який набрав 386 балів (очікуване бюджетне фінансування проекту — 4000 грн.).

Конкурс муніципальних грантів для моніторингових/адвокаційниї НУО є першим в Україні та проводиться у м. Миколаєві вже в друге. Їх адміністратором є відділ громадських зв’язків Миколаївської міської ради. Рішення про підтримку проектів приймає конкурсна комісія за участю представників громадськості, місцевих депутатів та фахівців міськвиконкому. Ініціатором та послідовним громадським лобістом згаданих муніципальних конкурсів грантів є ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва».

Запрошуємо активних та розумннх городян с до участі у реалізації підтриманих міською радою проектів!

Нагадуємо, що вся інформація про перебіг конкурсу та реалізацію проектів розміщується у відповідній групі Facebook «Конкурс проектів для ІГС 2016 року». Стежте за анонсами подій!

 

Прес-служба ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»

за матеріалами відділу громадських зв’язків  Миколаївської міської ради.

 

Просуванням конкурсної муніципальної моделі підтримки моніторингових/адвокаційних громадських ініціатив відбувається Ресурсним центром підтримки демократії участі на Миколаївщини що діє з лютого 2015 р на базі ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» в рамках проектів при фінансові підтримці МФ «Відродження» та методичної ВГО «Асоціація сприяння самоорганізації населення»

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>