Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

«Ресурсний центр сприяння місцевої демократії Миколаївщині» допоможе сформувати спроможні громади

nikolaev_konturВ цьому нещодавно переконались 27  представників органів місцевого самоврядування з більшості районів Миколаївської області, що у перших числах жовтня відвідали першу частину осіннього тренінг-курсу з практичних питань виживання та розвитку сіл в рамках «Школи розвитку сільської громади» та погодились укласти угоди про співпрацю з ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Учасниками другої частини осіннього тренінг-курсу 27-28 жовтня 2016 р. стануть громадські лідери, що разом з відповідними представниками ОМС сформують не менш 10-ти проектних команд «За стратегічний демократичний розвиток громади N» та отримають протягом 2016-17 року допомогу з мобілізації ресурсів донорів і публічних бюджетів та успішної реалізації ініціатив випускників.

Згідно поданих заявок, для участі в осінньої «Школи  розвитку сільської громади» відібрано представники місцевих громад з Баштанського, Березнегуватського, Вітовського, Врадіївського, Миколаївського, Новоодеського, Новобузського, Єланецького, Очаківського, Первомайського, районів Миколаївської області.

Експерти Фонду –кандидати державного управління. Доценти ОРІДУ НАДУ при Президентові України Михайло Свірін та Олеся Голинська запропонували насичену програму, що містила роз’яснення «людською мовою»:dsc01476

по-перше, вимоги законодавства України для сіл/селищ, що планують добровільно об’єднатись у спроможну місцеву громаду. Зокрема, практичних питань формування довготермінової стратегії, перспективних планів розвитку; особливості формування бюджету, виконання делегованих повноважень та роботи виконавчого апарату.

по-друге,  Значення місцевої демократії для залучення грантів/інвестицій у формування та розвиток місцевої громади.

 по-третє,   практичні питання представництва  прав та інтересів сіл, що сформують об’єднану громаду.

Також експертом Фонду , Тетяною Золотухіною було проведено  практикум  з розробки проектів з стратегічного демократичного розвитку місцевих громад та відповідних заявок на отримання грантів та презентовано інши можливості грантової, навчальної, консультативної підтримки ініціатив сільських громад

 

Прес—служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Тренинг-курс відбудеться в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієва місцева демократія у селах і містах Миколаївщини» за підтримки МФ «Відродження».

Навчання є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується Фондом  при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>