Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Стратегії першої в Україні Куцурубської об’єднаної мега – громади – бути.

img_20161110_132909Так вирішили 10 листопада 2016 р. сільські голови та представники Куцурубської сільської об’єднаної територіальної громади (ОТГ) та чотирьох суміжних громад, за підсумками наради з питань спільного розвитку у нової ОТГ, що відбулись в ході семінару тренінгу осінньої «Школи розвитку громади села». Таким чином, куцурубчани разом з суміжними громадами скоро продемонструють приклад співпраці та синергії.

фото

Як казав у своєму привітанні Професор ОРІДУ Національної академії державного управління при Президентові України. Сергій Саханенко: «Це стало першим кроком з реалізації першої цілі Стратегії розвитку Куцурубської сільської територіальної громади до 2026 року, що розробляється Стратегічної радою Куцурубської сільської об’єднаної громади при методичної підтримці ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ФРММ).»

18 грудня 2016 року за результатами місцевих виборів буде обрано новий голова і місцеві депутати Куцуруюської об’єднаної громади . Так ії територіальна основа збільшиться з 223 до 850 кв. км. З нею добровільно об’єдналися чотри суміжні громади:. Дмитрівська сільська рада (село Дмитрівка), Острівська сільська рада (села Острівка, Матросівка, Червоне Парутине), Парутинська сільська рада (села Парутине, Каталине, Прибузьке), Солончаківська сільська рада (села Солончаки, Дніпровське).

Після презентації паном професором базової версії проекту Стратегії та ресурсного  паспорту Куцурубської ОТГ Куцурубською сільською головою Інною Копійкою запропоновано колегам долучитись до стратегічного планування новонародженої ОТГ у складі Стратегічної ради Куцурубської ОТГ. На що, отримала згоду всіх представників 4-х громад. Так рішенням найближчої сесії Куцурубської сільради у Стратегічної ради будуть представлені інтереси нових членів родини в Куцурубської сільської мега –громаді.

Як зазначив директор ФРММ Михайло Золотухін, «Фонд допоможе врахувати інтереси всіх сіл при формуванні ресурсного паспорту та доопрацюванні базової версії Стратегії Куцурубської об’єднаної мега — громади. Для чого при методичної підтримці ФРММ вже триває анкетування органів місцевого самоврядуванні і бізнесу».

У селах згаданих 4-х місцевих громад протягом листопаду-грудня експерти ФРММ проведуть серію фокус-груп з обговорення пріоритетних стратегічних викликів розвитку сіл в об’єднаної громаді, місії, бачення цілей об’єднаної громади.

Загалом, на підставі аналізу наявного економічного та соціального потенціалу всіх сіл Куцурубської об’єднаної територіальної громади, аналізу сильних та слабких сторін, а також загроз та можливостей буде визначено місію та бачення розвитку Куцурубської сільської об’єднаної мега – громади.

Так Куцурубська громада Очаківського району Миколаївської області перша з об’єднаних теритриальних громад в Україні протягом 2016 р. власним прикладом продемонструвала здорову експансію на сусідні території і наразі продемонструє модель стратегічного демократичного розвитку .

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

———————————————————————————————————————

Нарада відбулася на виконання Плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Миколаївської області до 2020 р на період 2015-17 р.» (рішення Миколаївської обласної ради №7 від 30.07.2015 р.) та в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ): «Куцурубська об’єднана громада як дієва демократична модель стратегічного розвитку» за підтримки програми «Демократична практика» МФ «Відродження».

Партнери проекту: Сільська рада Куцурубської об’єднаної територіальної громади; Департамент економічного розвитку; торгівлі та туризму Миколаївської ОДА; дорадчий орган при Миколаївської ОДА «Офіс розвитку  Миколаївщини»; Миколаївська обласна рада.

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>