Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Доступності фізичної культури на Миколаївщини бракує доброчесності та ефективності у бюджетному процесі

ksДо такого висновку прийшли 15 представників спортивної  громадськості, тренерів і ЗМІ- учасників круглого столу за підсумками моніторингового дослідження доброчесності і ефективності витрат коштів Миколаївського обласного бюджету за період 2013-2016 років, що здійснило ГО «Всеукраїнське об’єднання «Незалежна спілка спортсменів». 

Громадськість вже почув новий голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко, доручив  створеної їм комісії до 30 листопада 2016 р. перевірить цільове використання коштів обласного бюджету за період 2013-16 років, виділених на галузь фізична культура та спорт. А «Незалежна спілка спортсменів» вже  дала відповідні пропозиції комісії

xo4yfeb67za

Керівник «Незалежної спілки спортсменів» Володимир Рудниченко

Керівник «Незалежної  спілки спортсменів» Володимир Рудниченко, презентував наступні висновки громадського моніторингу :

« По-перше, левова частина грошей миколаївської громади йде на оплату праці та на усілякі надбавки. В відсотковому співвідношенні це приблизно половина усього бюджету. А головні спортсмени в спортивних закладах Миколаївської області є директори та головні бухгалтери! На превеликий жаль, така ситуація є типовою для більшості спортивних закладів міста та області. Про це  писалось раніш у статті «Головні спортсмени» у спортивних закладах Миколаївської області є директори та головні бухгалтери!» що на http://frgn.mk.ua/?p=8463;

По-друге, Є питання щодо доброчесності витрат на капітальні ремонти спортивних споруд  . Про це  докладніше на http://frgn.mk.ua/?p=8503;

По – третє, Закритою для громадськості є інформація щодо фактичних отримувачей спортивного інвентарю, що було придбано за бюджетні кошти. Так згідно офіційної відповіді олімпійська чемпіонка Ольга Харлан отримала інвентарю на загальну суму 34595,00 грн. А хто і скільки осіб отримали благ на 36565,00 грн. —  не відомо.».

Згадані факти порушень співпали з висновками Державної фінансової інспекції у Миколаївської області (ДФІ), що раніш провела планову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності «Обласного яхт-клубу» за період з 01.01.2011 по 31.08.2015 р. та обласної ШВСМ в рамках відкритого кримінального провадження щодо порушень і, яке триває з 2014 р. досі.

Ніякої реакції на листи ДФІ як з боку прокуратури Миколаївської області, так і з боку Відділу з питань фізичної культури та спорту Миколаївської ОДА за 10 місяців не було. Тому «Незалежна спілка спортсменів» направила до обласної прокуратури заяву про відкриття кримінального провадження за фактом згаданих перевірок ДФІ до обласної прокуратури з заявою про відкриття кримінального провадження.

Учасники круглого столу погодились з висновками моніторингового дослідженні, виразили готовність брати активну участь у подібних моніторингах та доручили «Незалежної спілки спортсменів» ініціювати створення громадського дорадчого – консультативного органи при відділі з питань фізичної культури і спорту Миколаївської облдержадміністрації.

Прес-служба ГО «Всеукраїнське об’єднання «Незалежна спілка спортсменів».

__________________________________________________________________________________

Круглий стіл відбувся в рамках проекту «Ефективність та прозорість місцевих бюджетів під контроль громад», що реалізує ГО «Всеукраїнське об’єднання «Незалежна спілка спортсменів» при підтримці ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за кошти NED (Вашингтон ОК, США).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>