Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Запрошуємо до обговорення системи надання безоплатної первинної правової допомоги у м. Вознесенську .

%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%89%d1%8c-%d0%bf%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d0%bc-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d0%bc18 листопада 2016 року на черговій сесії міської ради був заслуханий звіт тимчасової робочої групи з питань налагодження системи надання безоплатної первинної правової допомоги в місті Вознесенську .

Нагадаємо, що ця комісія була створена не розпорядженням рішенням постійної  комісії з питань депутатської діяльності, законності, правопорядку та зв’язків з громадськістю Вознесенської міської ради 26 жовтня 2016 року.

Після проведення першого засідання тимчасової робочої групи за участю Тетяни Золотухіної, експерта ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» та координатора приймальні Української Гельсінської спілки прав людини (УГСПЛ) у Миколаївської області були прийняті  рекомендації вознесенському міському голові Віталію Лукова щодо налагодження системи надання безоплатної первинної правової допомоги у місті.

18 листопада депутати міської ради були ознайомлені з презентацією на тему «Первинна безоплатна правова допомога. Кожен має право на правову допомогу», (яку підготувала громадська організація «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії») та з рекомендаціями тимчасової робочої групи з цього питання.

За результатами обговорення цього питання на сесії міської ради:

  1. Підготовлено звернення до міського голови про включення розділу «Безоплатна правова допомога» до Програми соціально-економічного розвитку міста Вознесенська на 2017 рік та виділення фінансування в розмірі 65 610грн. для оплати послуг одного юриста , який буде визначений на конкурсній основі;
  2. Тимчасова робоча група з питань налагодження системи надання безоплатної первинної правової допомоги отримала протокольне доручення підготувати всі документи на наступну сесію в грудні 2016 року щодо умов проведення конкурсу для надання безоплатної первинної правової допомоги в місті Вознесенську.

На сьогоднішній день до проекту Програми соціально-економічного розвитку міста Вознесенська внесений розділ «Безоплатна правова допомога»

На інтернет — сторінці «Вознесенський форум» відкрито обговорення на тему «Нужна ли в Вознесенске бесплатная юридическая помощь?»

http://vozfor.net/threads/nuzhna-li-v-voznesenske-besplatnaja-juridicheskaja-pomosch.1031/

Пресс — служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за матеріалами ГО «Вознесенська «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії»

________________________________________________________________________

Згадана діяльність підтримується проектом «Формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги у м. Миколаєві та м. Вознесенську, що реалізує ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» при партнерстві з ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» за підтримки Програмної ініціативи «Права людини та правосуддя» МФ «Відродження» та Канадського бюро міжнародної освіти Уряду Канади.

Для формування дієвої моделі надання безоплатної правової допомоги на Миколаївщині  створено партнерство «За якісну безоплатну правову допомогу». Його учасниками є: ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва», Головне територіальне управління юстиції у Миколаївської області; Три центри «Безоплатної вторинної правової допомоги» (БВПД) у Миколаївської області; Миколаївська міська рада, Вознесенська міська рада, вознесенський ОСН «Перлина гаю»; ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії», вознесенське ГО «Агентство економічного розвитку», ГО «Вознесенська асоціація розвитку місцевої демократії» ГС УГСПЛ, Офіс розвитку Миколаївщини.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>