Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Первомайський районний ресурсний центр громад запрошує до співпраці

DSC_0925 (2)Нещодавно у трьох школах Первомайського району (Мигія, Кінецьпіль, Підогородня) встановлено сміттєві «евро – баки». Так місцевими громадськими активістами започатковано екологічний молодіжний проект з запровадження у селах району системи роздільного збору та утилізації сміття. Обладнання нещодавно на серії зборів громад урочисто передав директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» (ГО ФРММ) представнику Первомайської районної ради. ФОТО ЗБОРІВ 

Фото баків

Так Ресурсний  районний центр, що діє на базі Первомайської райради залучив від міжнародних донорів матеріальних ресурсів на суму 16 500 грн. та допоможе знайти ресурси для реалізації проектів виживанні і розвитку за методичної, навчальної і коуч — підтримки ФРММ в рамках відповідної угоди про співпрацю між ФРММ та районною радою.

Зокрема, відповідно до угоди Первомайська районна рада стала учасником проекту «Наше самоврядування — спільна справа! Громадянський діалог в південно-східній Україні», що реалізується «MILA». (м. Краків Республіка Польща) при підтримці Польсько-канадської Програми Підтримки Демократії співфінансованої з програми польської співпраці на користь розвитку Міністермства закордонних справ ОП та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку (DFATD).

В 3-х навчаннях проекту взяли участь: Лілія Недашковська  заступник голови районної ради, Микола Єрмаков— працівник районної ради та 7 представників органів місцевого самоврядування і громади згаданих сіл району. За ії результатами навчань для участі у стажуванні в гмінах Польщі був обран Микола Єрмаков, що казав наступне:

«Після поїздки до Польщі та участі у проекті, після обговорення з мешканцями громади, було вирішили адаптувати до умов громад району польський досвід вирішенні проблем сміття. Організація роздільного сортування сміття з наступною його передачою його на переробку зекономить від 20 до 40% природних ресурсів місцевих громад.

Для чого Мигія, Кінецьпіль, Підогородня отримали відповідний комплект сміттєвих баків, та найголвніще — технологію погодження з твердими побутовими відходами та механізм ії запровадження, що діятиме на основі молодіжної громадської ініціативи та публічно-приватного партнерства.».

ГО ФРММ спільно з Первомайським районним ресурсним центром громад райради і далі буде надавати підтримку громадським ініціативам та налагодженню публічно-приватного партнерства для  вирішення нагальних екологічних  проблем  та формування спроможних місцевих громад.

Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

____________________________________________________________________

Діяльність ресурсних центрів рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва»(ФРММ) на тему: «Дієва місцева демократія у селах і містах Миколаївщини» за підтримки програми МФ «Відродження»

та є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується ФРММ при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 р.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>