Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Бюджетний процес 2017: регіональний вимір

Report2-276x300Під час прес-конференції будуть представлені результати моніторингу процесу прийняття міських бюджетів на 2017 рік, який був проведений Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», в 30 містах України, включаючи місто Миколаїв разом з іншими обласними центрами та м. Києвом.

 

Завдяки децентралізації за два роки місцеві бюджети збільшились удвічі! Чи на стільки ж збільшився й чи збільшився взагалі рівень місцевих бюджетних процесів в аспекті прозорості, відкритості до участі громадян та дотримання вимог законодавства?

 

Нагадаємо, що всі місцеві бюджети мали б бути прийнятими місцевими радами 25 грудня згідно вимог статті 77 Бюджетного кодексу України.

 

Основні теми моніторингу та прес-конференції:

 

  • Хто із місцевих очільників порушив однозначні вимоги чинного законодавства щодо процедури та строків прийняття бюджету на наступний рік?

 

  • Хто із місцевих очільників порушив вимоги до термінів та стандартів оприлюднення проекту рішення про бюджет на 2017 р. та тим самим обмежив права громадян на доступ до публічної інформації?

 

  • Чи проводились громадські обговорення, консультації із громадянами щодо проектів міських бюджетів та чи можуть громадянами взнати про вплив наданих ними пропозицій на прийнятий бюджет?

 

В прес-конференції візьмуть участь:

 

  • Анатолій Бойко, координатор Громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”

 

  • Леся Шевченко, президент Фундації «Відкрите суспільство»

 

Більше про громадське партнерство «За прозорі місцеві бюджети!» тут.

 

Додаткова інформація за тел: 067 988 0 553, info@probudget.org.ua

Прес-служба Громадського партнерства “За прозорі місцеві бюджети!”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>