Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Голова ГО «Незалежна спілка спортсменів» Володимр Рудниченко про підсумки свого першого проекту з підвищення прозорості і ефективності витрат обласних бюджетних коштів на розвиток фізичної культури та спорт на Миколаївщині

xo4yfeb67zaХочеться підвести підсумки роботи нашої команда однодумців, що була підтримана ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва» за результатами конкурсу малих грантів «Солідарні дії об’єднань громадян, та місцевого бізнесу для ефективних бюджетів Миколаївщини -2016р.

 

В рамках проекту ми провели моніторинг використання коштів обласного бюджету за період 2015-2016 року у сфері фізичної культури та спорту. Наші сподівання, що керівництвом області та міста будуть враховані пропозиції нашого моніторингу не виявились марними. Нас вже почули як у Миколаївської ОДА та обласної раді, так і у правоохоронної системі.

А саме спільно з органами влади та фіскальними органами:

 

Знаходимо фінансування для капітальний ремонт спортивних споруд. У 2017 році відбувся перерозподіл коштів обласної громади з ремонту адміністративних об’єктів на ремонт спортивних залів. Зокрема, виділено 8 300 000 грн. на проектну документацію і ремонт шахового клубу який знаходиться в будівлі, яка є пам’ятником архітектури. (раніш планувалось  300 000 на виготовлення проектної документації). Так нас почула голова обласної ради пані Вікторія Москаленко. Також конструктивним є діалог з головою Миколаївської ОДА паном Олексієм Савченко;

 

Долаємо безкарність казнокрадів! За матеріалами як Державної фінансової інспекції (ДФІ) у Миколаївський області так і за власними напрацюваннями:

  • Комісія ОДА перевіряє всі комунальні спортивні школи.
  • Органами поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 191 частина 2 КК України за підозрою у скоєні противоправних дій по відношенню керівництва обласного Яхт- Клубу. Також відкрито кримінальне провадження за підозрою у пропажі великої кількості юних спортсменів гандболістів (ручний м’яч) свідками по якому виступають начальник відділу спорту Миколаївської ОДА та його заступник який є за сумісництвом і президентом федерації гандболу.

Досудові розслідування тривають. Вже опитані деякі керівники спортивної галузі, що причетні до цих справ. Кримінальні провадження знаходяться під особистим контролем керівництва Національної поліції в Миколаївській області. Знов таки за нашим офіційним зверненням.

Зараз готується матеріал для подання чергової заяви в правоохоронну систему по відношенню до посадових осіб Миколаївської ОДА за підозрою в скоєні та причетності до противоправних дій.

 

Формуємо обласну політику з розвитку фізичної культури і спорту на засадах відкритості і прорості. За нашою ініціативою після офіційного звернення нашої спілки за резолюцією круглого столу спортивної громадськості від 11 листопаду Миколаївської ОДА по фактам нашого моніторингу , що було створена комісія по вивченню питань у сфері спорту та його розвитку. Сподіваємося, що пропозиції надані нашою організацією будуть враховані і ляжуть в основу наступних етапів роботи з реформування спортивної сфери на Миколаївщині.

Оскільки наша організація виступає за прозорість та ефективність використання бюджетних коштів у сфері розвитку спорту та здорового способу життя в Миколаївський області ми ініціювали с створення громадської дорадчої ради при відділі з питань розвитку фізичної культури та спорту Миколаївської ОДА.

Ми впевнені, що нове керівництво області приділять більше уваги, як фінансуванню спорту так і ефективності та прозорості використання бюджетних коштів у сфері розвитку спорту та здорового способу життя.

Також сподіваємося, що здійсняться кадрові зміни та прийдуть люди які насправді вболівають за розвиток спорту та фізкультури в області. А не залишаться на посадах ті хто багато років за рахунок бюджету поліпшував виключно своє матеріальне становище. Кого спортсмени турбували тільки виключно, як спосіб заробітку.

Але хочу сказати, що то буде вирішувати компетентні органи в рамках відкритих кримінальних чи адміністративних проваджень, за поданими нашою організацією заяв та прикладених до них матеріалів.

Шкода, що керівник спортивного відділу негативно ставиться до роботи нашої організації, та деякі його підлеглі, як наприклад директори МО ШВСМ пан Суслов, директор ФОК пан Титаренко, директор обласного яхт-клубу Чеботарьов. Але це питання ми вирішимо за допомогою правоохоронної системи і через них задамо деякі питання, стосовно їх професійної діяльності.

 

Як підсумок. Ми і надалі будемо розвиватися в цьому напрямку та конструктивно працювати з усіма хто заінтересований в розвитку за правилами прозорості , а ні за кулуарними домовленостями окремих діячів від спорту.

Наші дії як і раніше направлені на руйнування прихованих схем які мішають розвитку спорту в області та посадових осіб які це приховують чи приймають безпосередньо участь. В нас усіх ще багато роботи і багато чого попереду. Але це тільки стимулює для подальшого розвитку спираючись на те що вже пройдено за період реалізації гранту та не тільки.

 

На останок хочеться сказати, що…  Дорогу здолає той хто іде!

 

Володимир Рудниченко,

голова  ВГО «НЕЗАЛЕЖНА СПІЛКА СПОРТСМЕНІВ» 

______________________________________________________________

Проект «Доступність спорту кожному! Прозорість витрат бюджетних коштів на фізичну культуру та спорт» реалізовано  Всеукраїнським громадським обєднанням «Незалежна спілка спортсменів» за підтримки ГО «Фонд развитку м.Миколаева», за рахунок коштів  NED (DC, г. Вашингтон, США).

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>