Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

Анонс навчання. Допомога місцевим громадам Миколаївщини

nikolaev_konturЗапрошуємо сільських громадських активістів та представників місцевого самоврядування об’єднанихю територіальних громад(ОТГ)  /ОТГ що встворюються навчитись вирішенню проблем спільного виживання та розвитку, зокрема застосуванню механізмів безпосереднього народовладдя ( демократії участі)  для захисту інтересів локальних громад сіл що знаходяться у складі місцевої (у тому числі об’єднаної) громаді.

У програмі триденного навчання 2 по 4 березня 2017 р — роз’яснення «людською мовою»:

  • Нових вимог законодавства України для сіл/селищ, що планують добровільно об’єднатись у спроможну місцеву громаду. Зокрема, практичних питаннь формування довготермінової стратегії, перспективних планів розвитку; особливості формування бюджету, виконання делегованих повноважень та роботи виконавчого апарату.
  • Застосування механізмів та інструментів безпосереднього народовладдя ( органів самоорганізації населення, місцева ініціатива, громадські слухання, громадські дорадчі органи при органах місцевого самоврядування та ті інш) для захисту прав та інтересів мешканців сіл при формуванні та реалізації програми соціально-економічного розвитку/бюджету об’єднаної громади. Зокрема майстер-класи практиків -.
  • Значення місцевої демократії для залучення грантів/інвестицій у формування та розвиток місцевої громади. Зокрема, практикум з розробки програм, проектів та заявок на отримання грантів.

Тренери

—  кандидат державного управління, експерт IBSED з практичних питань місцевих фінансів і бюджету , доцент ОРІДУ НАДУ при Президентові України  Олеся Голинська,

— доктор  державного управління , експерт з питань місцевого самоврядування та розвитку місцевої демократії , професор Сергій Саханенко ,

 

Попередня програма навчання додається.

 

 

Триденне навчання з 2 по 4 березня  листопада 2016 р є продовженням осінньої «Школи розвитку громади села» .

По результатам навчання представники 10 відібраних пілотних місцевих громад (сільський голова, депутати сільрад. громадські активісти) разом спланують адекватні спільні кроки мобілізації ресурсів місцевих громад і донорів та протягом 17 року отримають відповідну консультативну підтримку від експертів ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Навчання відбудется у конференц-залі готелю «Турист». Витрати на харчування, проживання та проїзд (автобус, поїзд класу не вище купе) здійснює Фонд.

Кількість учасників обмежена. При надходженні анкет, що перевищує можливості проекту, буде приоритетет матимуть представників місцевих громад, що брали участь у першої частині навчання.

Чекаємо анкети – заявки на Школу до 17-00  28 лютого  2017 р.

Тел./факс. (0512) 47-38-79 або E-mail: fondnikol@gmail.com.  Анкета додається.

 Прес-служба ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва».

Тренинг-курс  відбудеться в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієва місцева демократія  у селах і містах Миколаївщини» за підтримки МФ «Відродження».

Навчання є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується Фондом  при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>