Ресурсний центр ГУРТ

Ресурсний центр ГУРТ
Анализ интернет сайта



free counters

25 % ОТГ Миколаївщини мають Статут!

leaderНещодавно,  12 та 13 липня 2017 р відповідно сесій селищної Воскресенської та сільської Куцурубської об’єднаних територіальних громад одноголосно затвердили Статути.  Раніш це зробили: 31 березня 2017 р. Кам’яномостовська сільська рада,  27 лютого 2017 р. Баштанська міська та 5 січня 2017 р. Михайлівська сільська ради. Загалом захистили свої об’єднані громади від спроб щось зробити без згоди їх членів 5 з 20 ти ОТГ Миколаївщини.  

Баштанська  міська ОТГ 13 квітня 2017 р. пройшла необхідну процедуру у головному управління юстиції Миколаївської області та стала юридичною особою публічного права. Тепер громада пройшла усі етапи задля можливості реалізувати права і обов`язки юридичної особи публічного права та  взяла на себе повну відповідальність за стан на своїй території, вирішення питань місцевого розвитку,  добробуту кожного члена громади на основі механізмів демократії участі та самоорганізації мешканців.

Інші об’єднані територіальні громади після проходження процедури, як юридичні особи публічного права захистять законодавством України від спроб ще їх перезавантажити або  зробити щось без згоди з їх членами.

«..Так ми формуємо умови для правової спроможності об’єднаних громад. Статути мають демократичні процедури захисту прав та врахування інтересів мешканців сіл при прийнятті рішень сільради та ії виконавчих органів .

Це стало реальною спільною справою представників органів місцевого самоврядування та громадських активістів- випускників серій осінньої 2016 р та весенної 2017 р сесій у «Школі розвитку громади села» та «Школи громадянської дії», що було організовано нашим Ресурсним центром сприяння розвитку місцевої демократії на Миколаївщині.

Куцурубська сільська рада це зробила у друге. Можливості Ії статуту , прийнятого у грудні 2015 р було успішно відпрацьовано у 2016 р.  Тоді за допомогою Статутів с Іваннівка і Яселка захистити свої інтереси у процесі розробці Стратегії сільської громади до 2026 р., бюджетному та інших  процесах соціально-економічного розвитку  Куцурубської ОТГ.  наголошує  директор ГО «Фонд розвитку м. Миколаєва Михайло Золотухін

Настав час інших ОТГ Миколаївщини. Для цього ми маємо відповідні партнерськи угоди з Баштанською, Куцурбською, Воскресенською Ольшанською, Камяномостовською, та є відповідна домовленість з Михайлівською,  Веснянською

Запрошуємо до співпраці за для гармоніййнго стратегічного демократичного розвитку всі ОТГ Миколаївщин!

Прес-служба ММГО «Фонд розвитку м. Миколаєва»

Тел. (0512) 47-38-79

________________________________________________________________________

Наради в ОТГ відбулись в рамках проекту ГО «Фонд розвитку міста Миколаєва» на тему: «Дієва місцева демократія у селах і містах Миколаївщини» за підтримки МФ «Відродження».

Заходи є черговим заходом проекту «Залучення мешканців сіл та міст до формування та комплексного розвитку спроможних територіальних громад», що реалізується Фондом при партнерстві з Миколаївською облрадою, Миколаївською ОДА згідно рішення облради №7 від 30.07.2015 р. «Про затвердження Плану заходів з реалізації у 2015-2017 роках..» та на виконання завдання 3.2.2. Стратегії розвитку Миколаївської області на період до 2020 року».

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>